Her er årets Oslo Pix-program

Oslo Pix markerer inngangen til sommeren. 31. mai–10. juni kan dere igjen oppleve førpremierer og kvalitetsfilm vår digitale plattform – og forhåpentligvis på kino. Endelig er hele programmet til årets festival sluppet!

Med det rykende ferske programmet inviterer vi publikum over hele landet til filmopplevelser som gleder og provoserer, begeistrer, beriker og berører. Her finnes action, latter, kjærlighet, filmer som går i dybden og filmer som vil tøye publikums grenser.

Hele programmet finner du her.

Vi har tidligere offentliggjort årets åpningsfilm, den danske actionkomedien Rettferdighetens ryttere av Anders Thomas Jensen, og den svenske publikumsfavoritten Spring, Uje, spring får æren av å avslutte festivalen. I tillegg har vi lansert hele programmet for årets Pix Politikk-seksjon, bestående av fem hardtslående dokumentarer og påfølgende panelsamtaler som løfter et bredt spekter av aktuelle spørsmål.

Vi inviterer også i år en rekke filmskapere og medvirkende bak filmene på årets program til å delta i samtaler underveis i festivalen, til tross for at alle arrangementer i år gjennomføres digitalt. Her kan du lese mer om årets festivalgjester og arrangement.

Rettferdighetens ryttere 1

Årets åpningsfilm er Rettferdighetens ryttere (regi: Anders Thomas Jensen)

Tre sterke konkurranseprogram

Festivalens flaggskip er tre konkurranseprogram fylt med skarpe, utfordrende, vakre og fengslende filmer som alle kniver om prisen Oslo Grand Pix for beste internasjonale film, beste nordiske fiksjonsfilm og beste nordiske dokumentar.

Både åpningsfilmen og avslutningsfilmen konkurrerer i Oslo Grand Pix: nordisk fiksjon sammen med blant andre den norske spillefilmen HAN, regissert av Guro Bruusgaard. Festivalen er i tillegg stolt av å inkludere Itonje Søimer Guttormsens spillefilm Gritt i årets program. Gritt får førpremiere under Oslo Pix, og har ordinær kinopremiere 18. juni.

HAN 1

HAN (Regi: Guro Brusgaard)

Festivalen har også æren av å arrangere Norgespremiere på de to norske dokumentarene Stol på meg og Hei Verden, som konkurrerer om juryens gunst med fem knallsterke filmer i Oslo Grand Pix: nordisk dokumentar.

Det internasjonale konkurranseprogrammet preges av stor bredde i både form og sjanger. Her finner vi fem sterke spillefilmer og én dokumentar, blant andre den Oscar-nominerte spillefilmen Quo Vadis, Aida? som tar for seg folkemordet i Srebrenica. I dag kan vi også avsløre at Mona Fastvolds nye film The World to Come, får eksklusive førpremierer under Oslo Pix dersom kinoene åpner.

Bli bedre kjent med jurymedlemmene som skal kåre vinnerfilmene i årets konkurranseprogram her.

The World To Come 1

The World to Come (Regi: Mona Fastvold)

Programslipp, podkast og smakebit på årets program

Filmmagasinet Montages har spilt inn en rykende fersk spesialepisode av podkasten Filmfrelst i anledning dagens programslipp.

I denne podkasten geleider de oss gjennom årets festivalprogram – anbefalt lytting for deg som er i gang med å legge opp festivalløypa.

Senere i kveld inviterer vi til en førvisning av filmen Mogul Mowgli, et eksplosivt musikalsk drama med nylig Oscar-nominerte Riz Ahmed i hovedrollen. Filmen er tilgjengelig på vår digitale plattform fra kl. 19.00.

Montages FFS2018 JVN 1

Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen, Montages. Foto: Johnny Vaet Nordskog.

Slik blir årets festival

Gjenåpningen av Oslo er heldigvis i gang, men det er på nåværende tidspunkt utfordrende å planlegge for en filmfestival som starter 31. mai. Derfor blir årets utgave av Oslo Pix digital.

Åpnes det opp for kinovisninger i Oslo, inviterer vi inn til visninger på Vega Scene og Vika Kino i perioden 2.–6. juni, med et begrenset antall filmer som vises eksklusivt på det store lerretet. Noen av filmene vil vi kun ha mulighet til å vise på kino, så vi krysser fingrene og håper at Oslo åpner opp for kinoopplevelser igjen.

Disse filmene vil du kunne se på kino under festivalen.

Les mer om kveldens førvisning her: