Årets publikumsfavoritt er kåret

Hei Verden er vinneren av Publikumsprisen.


Den fjerde utgaven av Oslo Pix er nå over, og vi ser tilbake på en helt spesiell festivalutgave. I tillegg til det digitale festivalprogrammet, gjorde gjenåpningen av Oslo at vi endelig kunne invitere til visninger på kino – som tross alt er det beste stedet å oppleve film.

Hva synes du om årets festival? Delta i vår publikumsundersøkelse, og vær med i trekningen av gavekort på 500 kr fra Filmweb. Klikk her for å være med.

V5 A0706 Oslo Pix2021 WEB Ihnebilder1

Produsent Gudmundur Gunnarsson og regissør Kenneth Elvebakk på vei inn for første visning av Hei Verden. Foto: Ihne Pedersen

Årets publikumsfavoritt er Hei Verden

Hei verden 1

Hei Verden. Foto: Nils Petter Lotherington/Fuglene

Alle filmene i årets festivalprogram har konkurrert om publikums gunst under festivalen, og dommen er klar: Vinner av publikumsprisen ved Oslo Pix 2021 er Hei Verden av Kenneth Elvebakk, som fikk sin verdenspremiere under årets festival. Den ble vist både i kinosal med regissør Elvebakk til stede, som en del av vårt digitale program og på Pix Ung.

– Jeg er utrolig stolt og glad over at publikum har stemt frem filmen og at Hei Verden vinner Publikumsprisen. Det har vært helt nydelig å ha premiere på filmen under Oslo Pix. Vi har kunnet gjennomføre kinovisninger, som i seg selv er en stor begivenhet, men det sterkeste har nok vært å vise den ferdige filmen til de medvirkende – Dina, Runa, Viktor, Joachim og foreldre, sier Elvebakk.

Filmens produksjonsselskap Fuglene, ved produsentene Kari Anne Moe og Gudmundur Gunnarsson, vil gjerne takke sine partnere og støttespillere, inkludert Norsk Filminstitutt, Viken Filmsenter, Svensk Filminstitutt, Landsorganisasjonen i Norge, Stiftelsen Dam, Foreningen FRI, Fond for lyd og bilde, Kulturrådet, TV2, SVT og Fritt Ord.

Hei Verden kan nå ses på TV2, hvor den vises i to deler.

Se alle årets prisvinnere her.

V5 A1273 Oslo Pix2021 WEB Ihnebilder93

Kenneth Elvebakk under en Q&A på Vega Scene. Foto: Ihne Pedersen

Vi i Oslo Pix vil rette en stor takk til alle dere som tok turen til Vika kino og Vega Scene, til publikum der hjemme som strømmet film, og alle våre samarbeidspartnere: Norsk Filminstitutt, Oslo Kommune, Nordisk Film Kino, Vega Scene, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen og UPS.

Vi gleder oss allerede til å arrangere flere spesialvisninger utover høsten i takt med at kino- og kulturlivet i Oslo våkner for fullt. Følg med her på nettsiden og på Facebook – vi sees snart igjen!

V5 A1806 Oslo Pix2021 WEB Ihnebilder180

Regissør Emil Trier under en Q&A på Vega Scene. Foto: Ihne Pedersen