Pix Ung

Velkommen til Pix Ung 2021!

Sammen med Den kulturelle skolesekken i Oslo er vi glade for å invitere til en skolefestival for Oslos niendeklassinger. Pix Ung vil i år bli arrangert som en digital festival og filmer, mesterklasser og introduksjoner blir gjort tilgjengelig for strømming.

Filmformidling til barn og unge er et viktig satsingsområde for Oslo Pix, og med festivalen Pix Ung ønsker vi å gi unike opplevelser av kvalitetsfilm til alle byens elever. Vi vil skape bevissthet og begeistring rundt film som medium, og bruke filmene som utgangspunkt for diskusjon og dialog.

Oslo-Pix-Ung-2019-2

På årets program står tre filmer: Den norske spillefilmen Alle utlendinger har lukka gardiner og den engelske spillefilmen Rocks, samt den nye, norske dokumentaren Hei Verden.

Dette er filmer vi håper berører, underholder og vekker nysgjerrighet. Alle filmene blir introdusert med digitale videohilsener fra filmskaperne og skuespillerne. Etter visningene av Alle utlendinger har lukka gardiner og Hei Verden er det mulig å stille spørsmål direkte til filmskapere og medvirkende. Etter visningen av Rocks vil regissøren svare på spørsmål i en ferdiginnspilt samtale. I tillegg til filmvisninger inviterer vi til digitale mesterklasser og foredrag, der de som jobber bak kamera og i kulissene på norske filmer vil fortelle om sine fagfelt og hvordan de jobber, og gi en innføring i filmsjangre og filmhistorie.

Vårt mål er at du har det gøy og lærer noe nytt på Pix Ung. God festival!

Filmer:

Mesterklasser: