man. 28.08
20:15 - 22:06
Ringen 6
fre. 01.09
15:15 - 17:06
Ringen 6
lør. 02.09
13:45 - 15:36
Ringen 6

Solskinn og søt nostalgi glir over i vonde minner i dette bekmørke dramaet der en kvinne vender tilbake til hjembygda for å konfrontere det som ble gjort med henne som barn.

Eva lever et innesluttet liv, så vidt på talefot med andre enn søsteren. En invitasjon til en minnefest for en av barndomsvennene sender henne tilbake til sommeren etter han døde, da hun var tretten og del av et uatskillelig trekløver med to jevnaldrende gutter. Sommeren da alt gikk i knas. Med en isblokk i bilen drar hun tilbake til bygda som sviktet henne, klar til å ta tak i fortiden.

Basert på en roman av Lize Spit er When It Melts en urokkelig dyster skildring av barndomstraumer og arrene etter dem. Rosa Marchant, som spiller den tretten år gamle Eva, ble tildelt en jurypris for beste skuespiller for rollen under årets Sundance.

«Though the thematic realms of female adolescence, nascent sexuality, familial strife, and generational trauma have all been well-explored, Baetens’s cinematic brush paints them with a fresh hue, casting it in a rare space between raw provocation and bracing warmth.»
– Prabhjot Bains, Tilt Magazine –

Jenny Lund

Regissør

Veerle Baetens (f. 1978) er en belgisk skuespiller, sanger, manusforfatter og regissør. Hun er best kjent for sin rolle i The Broken Circle Breakdown (2013), som hun mottok prisene for beste kvinnelige skuespiller ved både Tribeca Film Festival og European Film Awards. When It Melts er hennes regidebut.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Het smelt

Land Belgia

År 2023

Regissør Veerle Baetens

Manusforfatter Veerle Baetens, Maarten Loix

Fotograf Frederic Van Zandycke

Produsent Bart Van Langendonck, Ellen Havenith, Jacques-Henri Bronckart

Med Charlotte De Bruyne, Rosa Marchant

Produksjonsselskap Savage Film, Flanders Image

Distribusjon The Party Film Sales

Spilletid 1t 51m

Språk Flamsk, Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?