tor. 31.08
18:30 - 20:15
Vega 3
fre. 01.09
13:00 - 14:45
Vega 3
søn. 03.09
20:15 - 22:00
Vega 3

En traumatisert komiker forsøker å få livet tilbake på plass, men når en jente hun kjenner bedre enn noen andre forsvinner setter hun egne behov på vent.

Sam er stand-up komiker, men etter en traumatisk hendelse og følgende PTSD-diagnose er det blitt vanskelig for henne å fortsette som før. Å i det hele tatt komme seg opp om morgenen er en kamp, og det å stå på scenen for å fortelle vitser virker så godt som umulig. Planen er å ta det rolig, men da Brooke, tenåringsjenta hun var barnepike for i årevis, rømmer hjemmefra rives Sam mellom vekten av sine egne traumer og et behov for å forsikre seg om at hun er trygg.

I Used To Be Funny kombinerer det vonde med det morsomme, samtidig som den rører ved den unike sorgen som kommer med det å savne seg selv. Indie-favoritten Rachel Sennott (Shiva Baby) spiller hovedrollen Sam med mesterlig kontroll over de sterke følelsene som kreves av hennes i en film som er sår og jordnær, men også full av håp.

«As a director, [Pankiw] has a razor-sharp focus, never missing a beat in her exploration of relationships, friendships, and mental health. But there’s always a permeating levity to it, and that’s what makes I Used to be Funny such an interesting and welcome change in how we portray trauma and abuse.»
- Emma Kiely, Collider -

Jenny Lund

Regissør

Ally Pankiw er en kanadisk regissør, manusforfatter og produsent. Hun regisserte den første sesongen av Netflix-serien Feel Good og individuelle episoder av Black Mirror, The Great og Shrill. Som produsent og regissør av musikkvideoer har hun jobbet med artister som Ariana Grande, Muna og Phoebe Bridges. I Used To Be Funny er hennes første spillefilm.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel I Used to Be Funny

Land Canada

År 2023

Regissør Ally Pankiw

Manusforfatter Ally Pankiw

Fotograf Nina Djacic

Produsent Jason Aita, Breann Smordin, James Weyman

Med Rachel Sennott, Olga Petsa, Jason Jones, Sabrina Jalees, Caleb Hearon, Ennis Esmer, Dani Kind

Produksjonsselskap Barn12, Partizan

Spilletid 1t 45m

Språk Engelsk

Undertekst Utekstet

Sjanger Drama, Komedie

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?