tor. 31.08
18:00 - 20:06
Colosseum 1
lør. 02.09
18:45 - 20:11
Vega 2
lør. 02.09
18:45 - 20:11
Vega 3

Kaveh Tehranis spillefilmdebut, basert på Gulraiz Sharifs suksessroman, tar oss med til Groruddalen og introduserer oss for den 13 år gamle Mahmoud som bor i blokk.

Sommerferien ligger foran ham, og noe av det han gleder seg mest til er å henge med den enøyde kompisen Arif. Sommerjobb, og i forlengelse spenn, står han dessverre uten. En sommer som først ser ut til å bli helt vanlig blir raskt snudd på hodet når hele familien får besøk av Onkel Ji fra Pakistan og lillebroren Ali er i ferd med å finne seg sjæl. Mahmoud blir satt på prøve og må jobbe hardt for å holde familien samlet. På samme måte som Gulraiz Sharifs roman mestrer filmen å løfte frem det alvorlige gjennom humor. En god dose sarkasme løfter frem kulturforskjeller og spenn mellom generasjonene i høstens varmeste film.

Johanne Svendsen Rognlien

Festpremiere

Til visningen av HØR HER'A på Colosseum Kino kl. 18.00 kommer skuespillere og filmskapere til storstilt festpremiere i Colosseum 1. Filmen starter presist, så møt opp i god tid før filmstart.

Regissør

Kaveh Tehrani (f. 1978) er en norsk-iransk filmskaper med utdanning fra Universitetet i Oslo og the European Film College i Ebeltoft, Danmark. Tehrani har skrevet og regissert flere kortfilmer, blant annet 1994 (2010), Victor (2014) og The Manchador (2019). Han har vunnet flere priser på internasjonale festivaler, og filmene hans har blitt vist på BBC Persian og NRK. Hør her’a er spillefilmsdebuten hans.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk fiksjon

Originaltittel Hør her'a!

Land Norge

År 2023

Regissør Kaveh Tehrani

Manusforfatter Erlend Loe, Nora Landsrød

Produsent Ingvil Sæther Berger, Yngve Sæther

Produksjonsselskap Motlys AS

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 26m

Språk Norsk, Urdu

Sjanger Komedie, Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?