søn. 03.09
18:00 - 19:51
Ringen Supreme
søn. 03.09
18:15 - 19:36
Vega 3
søn. 03.09
18:30 - 19:51
Vega 1

Kaurismäki er tilbake med en romantisk komedie og kjærlighetserklæring til filmen med Cannes-favoritten HØSTGULE BLADER.

Ansa jobber i en lavtlønnet jobb på et supermarked der en del av jobben er å kaste helt fin mat som har gått ut på dato. Når hun én dag gir bort den utgåtte maten til en sulten forbipasserende mister hun jobben. Holappa er tungt alkoholisert og jobber som bygningsarbeider. Én dag møtes de på en karaokebar og de finner umiddelbart tonen.

Aki Kaurismäki er med Høstgule blader tilbake med en nydelig liten film om mennesker på randen av samfunnet som finner kjærligheten. Dette er en romantisk komedie og kjærlighetserklæring til filmen, med stort hjerte og stappfull av regissørens velkjente absurde humor. Filmen vant Juryprisen på filmfestivalen i Cannes.

«An 81-minute film that’s as crisp and bittersweet as a late autumn breeze, Kaurismäki’s latest might amount to little more than a bauble in the end, but it offers a stirring reminder — both with its story, and through the experience of watching it — that life can only be so bleak so long as you can still go to the movies and escape it for a little while.»
– David Ehrlich, IndieWire –

Red.

Avslutningsseremoni

HØSTGULE BLADER er årets avslutningsfilm, og i forkant av visningen i Ringen Supreme, søndag 03.09 kl. 18.00 vil det være en prisutdeling. Arrangementet varer i 30 minutter og vil foregå på norsk. De andre to visningene samme dag vil ikke ha et tilknyttet arrangement.

Regissør

Aki Kaurismäki (f. 1957) er en finsk regissør og manusforfatter. Han er kjent som en av de viktigste filmskaperne i finsk film, og er har blant annet laget filmene Mannen uten minne (2002), Le Havre (2011) og Den andre siden av håpet (2017).

Denne filmen inngår i

Avslutningsfilm Konkurranse: Nordisk fiksjon

Originaltittel Kuolleet lehdet

Land Finland

År 2023

Regissør Aki Kaurismäki

Manusforfatter Aki Kaurismäki

Fotograf Timo Salminen

Produsent Misha Jaari, Mark Lwoff, Aki Kaurismäki

Med Alma Pöysti, Alina Tomnikov, Jussi Vatanen

Produksjonsselskap Sputnik, Oy Bufo Ab

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 21m

Språk Finsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Komedie

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?