ons. 30.08
21:00 - 22:24
Vega 3
fre. 01.09
20:45 - 22:09
Ringen 4
søn. 03.09
18:45 - 20:09
Ringen 3

Et vanskeligstilt tvillingpar vikles inn i et dilemma mellom egen sikkerhet og moral i denne stemningsfulle thrilleren, satt til den kriminelle underverdenen i en svensk storby.

Et hjemløst tvillingpar søker desperat en jobb og et hjem i storbyen. Hun (spilt av Silvana Imam) er et fyrverkeri av sinne med knyttede never, klar til å sprenge når som helst. Han åpner så vidt munnen og holder følelsene inne. Villige til å gjøre hva som helst for å overleve spør de sine kriminelle fettere om hjelp. Da tvillingene så tilbys en jobb som varebud ser lykken endelig ut til å snu, men lasten viser seg å være tyngre enn de kunne ha forberedt seg på.

Isabella Carbonell gjør sin spillefilmdebut som regissør og manusforfatter av denne bekmørke thrilleren. Dogborn er stilsikker, morbid og holder et høyt tempo, men med en lavmælt melankoli brusende gjennom årene.

«The modest running time limits the scope to delve deeper into the characters or the subject matter, but this is still a tightly focused, pulsing tale of conscience and conflict. […] There is a real dimension to a tense tale that confirms Carbonell as a talent to watch.»
– Allan Hunter, Screen Daily –

Jenny Lund

Regissør

Isabella Carbonell (f. 1987) er en svensk regissør og manusforfatter. Hun fikk først internasjonal oppmerksomhet for kortfilmen Boys (2015), som ble plukket ut til kritikeruka på filmfestivalen i Cannes. På filmfestivalen i Venezia fikk hun prisen for beste regissør under 40 etter at Dogborn hadde sin verdenspremiere der.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk fiksjon

Originaltittel Dogborn

Land Sverige

År 2022

Regissør Isabella Carbonell

Manusforfatter Isabella Carbonell

Fotograf Maja Dennhag

Produsent Erik Andersson, David Herdies, Farima Karim

Med Silvana Imam, Philip Oros, Emma Lu, Mia Liu, Henrik Norlén, Lukas Malinauskas

Produksjonsselskap Momento Films, Karimi Film, Läsk

Distribusjon NonStop Entertainment

Spilletid 1t 24m

Språk Svensk, Litauisk, Arabisk, Mandarin, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?