man. 28.08
18:00 - 19:35
Ringen 3
fre. 01.09
18:15 - 19:50
Vega 3
søn. 03.09
20:30 - 22:05
Vega 2

En ung kvinnes plan om å tilbringe resten av livet som nonne blir straks mer komplisert da fortiden banker på klosterdøra i form av hennes bror, og hun må ta et oppgjør med både ham og seg selv.

29 år gamle Alma bor i et dansk kloster og skal snart avlegge klosterløfter for å bli nonne på livstid, men ikke lenge før seremonien dukker en uventet skikkelse opp: Hennes bror Erik, som hun ikke har hatt kontakt med på flere år. Med ham kommer minnene om deres delte familietragedie tilbake, og det nye livet Alma har skapt for seg selv truer med å rakne. I et miljø og en rolle der det er forventet at hun skal vende det andre kinnet til, blir stedet som skulle sette henne fri til et fengsel, og de to søsknene må konfrontere fortiden de ville legge bak seg.

Den Store Stilhed er en sterk fortelling om to søsken som rømte forskjellige veier i møte med en traumatisk hendelse, som i tillegg gjør god nytte av sin teologiske tematikk. I filmens hovedrolle møter vi Kristine Kujath Thorp, kjent for hovedrollene i Ninjababy (2021) og Syk Pike (2022), spiller Alma.

«Da filmen slutter, har man det nok lidt som en katolsk nonne, der bliver kaldt ind i døden: Der er stadig meget, meget mere skønhed og lys i vente. Og det er der også fra Katrine Brocks. Hun er en gudsbenådet instruktør.»
- Filmmagasinet Ekko -

Jenny Lund

Regissør

Katrine Brocks (f. 1989) er en dansk regissør og manusforfatter. Hun har regissert kortfilmer som Under bølgerne, over skyerne (2019) og den Robert-vinnende Uden at blinke (2020). For spillefilmdebuten Den Store Stilhed mottok hun Roger Ebert-prisen for nye regissører ved filmfestivalen i Chicago og prisen for beste spillefilmdebut ved Lübeck Nordic Film Days.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk fiksjon

Originaltittel Den store stilhed

Land Danmark

År 2023

Regissør Katrine Brocks

Manusforfatter Marianne Lentz, Katrine Brocks

Fotograf Mia Mai Dengsø Graabæk

Produsent Pernille Tornøe

Med Kristine Kujath Thorp, Elliott Crosset Hove, Karen-Lise Mynster, Diêm Camille

Produksjonsselskap Monolit Film, New Danish Screen

Distribusjon Ymer

Spilletid 1t 35m

Språk Dansk, Norsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?