tir. 29.08
20:45 - 22:19
Ringen 4
fre. 01.09
20:30 - 22:04
Vega 3
lør. 02.09
14:00 - 15:34
Vega 3

Amanda er tidlig i 20-årene og har alltid slitt med å få venner. Når hun flytter tilbake til Torino legger hun en plan for å overbevise Rebecca, som hun hang sammen med da hun var barn, om at de egentlig er bestevenner.

Regidebuten til Carolina Cavalli hadde premiere på fjorårets filmfestival i Venezia og har senere vært å se på internasjonale filmfestivaler som Toronto og her hjemme både på TIFF og Kosmorama. Cavalli, som er medforfatter på Fremont, som også vises på årets festival, markerer seg med dette seg som et friskt pust på den italienske filmscenen.

«In a world where everyone feels lonely, Amanda might be our most authentic avatar, someone willing to get super weird in the hopes it will lead somewhere great. For Cavalli and Amanda, the results speak for themselves: The film, and its titular heroine, are great indeed.»
– Kate Erbland, IndieWire –

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Carolina Cavalli er født i Milano og jobber som manusforfatter og regissør. I 2017 vant hun San Francisco Film Society Rainin Filmmaking Grant som medforfatter av Fremont (2022). Siden den gang har hun skrevet tv-serier og uavhengige spillefilmer. Amanda (2022) er hennes første spillefilm som regissør.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Amanda

Land Italia

År 2022

Regissør Carolina Cavalli

Manusforfatter Carolina Cavalli

Fotograf Lorenzo Levrini

Produsent Antonio Celsi, Lorenzo Gangarossa, Mario Gianani, Annamaria Morelli, Malcolm Pagani, Moreno Zani

Med Benedetta Porcaroli, Galatéa Bellugi, Giovanna Mezzogiorno

Produksjonsselskap Elsinore Film, Wildside, Tenderstories

Spilletid 1t 34m

Språk Italiensk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?