ons. 31.08
21:00 - 22:38
Ringen 5
søn. 04.09
11:30 - 12:48
Ringen 4

Hva er galt med måten vi jobber på? The Happy Worker utforsker akkurat det spørsmålet.

Konstante avbrytelser, utallige møter, uendelig antall eposter og flere mellomledere enn man klarer å holde styr på. Dokumentaren The Happy Worker starter med en lang liste som kontorarbeidere vil kjenne seg igjen i. Fort avsløres det at punktene er hentet fra en manual for sabotasje brukt under 2. verdenskrig. Hvordan har vi kommet til dette punktet, der det virker som om måten jobbene våre er organisert på aktivt saboterer mulighetene for å ha et godt liv?

Med mye humor tar John Websters The Happy Worker et oppgjør med arbeidshverdagen vår. Den fungerer rett og slett ikke som den skal. Webster tar oss med bak den skinnende fasaden og avslører de systemiske problemene som preger arbeidsplassen: Her utforskes en taushetskultur, overfladiske forandringer og inkompetente ledere, og måten vi underviser barna våre i denne måten å jobbe på. Filmen er full av humor og ironi, uten å miste fokuset på de virkelige konsekvensene et giftig arbeidsmiljø har for menneskene som jobber der, noe som ofte fører til utbrenthet.

Guiden på denne reisen er blant annet den avdøde antropologen og aktivisten David Graeber (Debt: The first 500 years, Bullshit jobs) og den Berkeley-baserte pioneren på forskning på utbrenthet, psykologen Christina Maslach. Vi møter personer fra forskjellige land, som har opplevd problemer på arbeidsplassen, og konsekvensene av disse problemene. Filmen tvinger oss til å spørre oss om det er noe dypt galt med arbeidskulturen vår, og hva kan vi egentlig gjøre med dette?

Liv-Hilde Siri Dimmestøl

Regissør

John Webster er født i Finland av britiske foreldre, og har regissert og produsert dokumentarfilmer i over 25 år. Filmene hans har mange forskjellige temaer, men typisk for filmene hans er historier med menneskelig tematikk. Gjennom årene er filmene hans blitt vist til et internasjonalt publikum, og har fått flere priser.

Denne filmen inngår i

Pix Politikk

Originaltittel The Happy Worker - Or How Work Was Sabotaged

Land Finland, Norge

År 2022

Regissør John Webster

Manusforfatter Eviliina Kantola, John Webster

Fotograf Sum Ryung, Kim Jarkko T. Laine

Produsent Olli Haikka, Tomi Paajanen, Elisabeth Kleppe, Tomi Paajanen, Marko Talli

Produksjonsselskap Yellow Film & TV, Aldeles AS

Spilletid 1t 18m

Språk Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?