tor. 01.09
20:00 - 21:20
Kulturkirken Jakob
lør. 03.09
18:30 - 19:50
Ringen 3

Kan man spise popcorn og drikke champagne? Kanskje kan årets vinfilm gi deg en pekepinn eller to.

Har du festivalpass? Da sikrer du deg plass på visningen i Kulturkirken ved å klikke på denne linken.

Årets kulinariske høydepunkt på Oslo Pix er et kunnskapsrikt og humoristisk innblikk i alle vinens avkroker - fortalt av dem som lever av og for de edle dråpene.

I danske Rasmus Dinesens dokumentar møter vi alt fra sommelierer, kokker, mikrobiologer, vindyrkere og vinelskere som forteller om deres lidenskap og hva som er “dos” and “don'ts” i bransjen. Filmens medvirkende forteller med lidenskap om hvordan vinen de dyrker og serverer er et møysommelig arbeid som hele tiden er i utvikling og som styres av fysikk, kjemi og biologi. Her tas vi med på en grundig reise fra druenes spede begynnelse til den serveres på førsteklasses restauranter, og Dinesen er innom alt fra eldgamle vingårder i Frankrike som bæres frem av tradisjon til nye vinmerker i Napa Valley og mulighetene som finnes på det asiatiske kontinentet.

Terroir to Table er en reise som forteller oss om den perfekte kombinasjonen mellom vin og mat, og som snakker like godt til de som liker å ta seg et glass eller to på fredagskvelden og de som har kjelleren full av samleobjekter. Sørg for å få med deg årets smakseksplosjon på festivalen - vi garanterer vann i munnen.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Rasmus Dinesen (f. 1971) er en dansk filmskaper som gikk ut av European film college i 1998. Han har produsert og regissert musikkvideoer, reklamer og TV. Hans første dokumentar, The Forbidden Team, kom i 2003 og handlet om det tibetanske nasjonallaget. Fra 2015 til 2017 laget Dinesen TV-serien Star Chefs om Michelin-restauranter. Filmene til Dinesen er vist på flere internasjonale festivaler, blant annet San Sebastian og CPH:DOX.

Denne filmen inngår i

Pix Kulinarisk

Originaltittel Terroir To Table - Wine Lovers' Guide to Food and Wine

Land Danmark

År 2022

Regissør Rasmus Dinesen

Produsent Jesper Jarl Becker

Produksjonsselskap Sweet & Savoury Film Company

Distribusjon DR Sales

Spilletid 1t 20m

Språk Engelsk, Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?