lør. 03.09
21:00 - 22:36
Vega 1

Når familiens androide kortslutter konfronteres de med det veldig ekte tapet av et familiemedlem.

I en nær fremtid har såkalte «technosapiens» – virkelighetsnære androider med svært avansert kunstig intelligens – blitt en del av hverdagen. Tittelkarakteren Yang er en technosapien. Han eies av en liten familie og fungerer som en slags mentor og bror for familiens adopterte datter, Mika, opprinnelig kjøpt inn for å være et kulturelt anker for hennes kinesiske kulturarv. Når Yang en dag slutter å virke blir familien konfrontert med det veldig ekte tapet av et familiemedlem, og de begynner å få innsikt i hvordan Yang selv opplevde verden rundt seg.

Kogonadas andre spillefilm utforsker de store spørsmålene fra bakkeplan og etterlater seeren med komplekse problemstillinger å fundere over. En anmelder har beskrevet den som en nedpå versjon av Ridley Scotts Blade Runner (1982). Dette er en naturlig sammenligning, men en annen film tankene går til er Her (2013) av Spike Jonze. I tillegg til å utforske mulighetene kunstig intelligens har for å inneha en form for menneskelighet, spør den også hvor nær relasjon vi kan ha til en maskin.

Red.

Regissør

Koganada er en amerikansk regissør født i Sør-Korea. Han ble først kjent for sine videoessays om film, der han blant annet har utforsket filmer av Wes Anderson, Robert Bresson, Jean Luc Godard, og mange fler. I 2017 ga han ut sin spillefilmdebut Columbus som hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Sundance. Hans andre spillefilm After Yang ble vist på filmfestivalen i Cannes og Sundance. Han er også en av serieskaperne bak TV-serien Pachinko som ble sluppet til kritikerhyllest på Apple TV+ i 2022.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Land USA

År 2021

Regissør Kogonada

Manusforfatter Kogonada, Alexander Weinstein

Fotograf Benjamin Loeb

Produsent Andrew Goldman, Caroline Kaplan, Paul Mezey, Theresa Park

Med Colin Farrell, Jodie Turner-Smith, Malea Emma Tjandrawidjaja, Justin H. Min

Produksjonsselskap A24, Cinereach, Per Capita Productions

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 36m

Språk Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Science Fiction, Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?