man. 31.05
08:00 - 09:26

Truman Capote og Tennessee Williams er to giganter i amerikansk litteraturhistorie, som med sine sterke personligheter skapte intense verker som fortsatt tåler tidens tann. Dramatikeren Williams er kjent for stykker som En sporvogn til begjær og Glassmenasjeriet, Capote for Breakfast at Tiffany’s og ikke minst Med kaldt blod; alle verker som også har blitt til udødelige filmklassikere.

Prosjektet til regissør Lisa Vreeland, som har biografiske dokumentarer som spesialfelt, har vært å utforske og dramatisere forbindelsen mellom de to homofile forfatterne – fra det første møtet mellom den eldre Williams og 16 år gamle Capote i 1940. Begge var preget av dype, indre motsetninger og barndom preget av avvisning og traumer – noe de brukte som sentrale, kreative kilder i sine forfatterskap. Vi følger deres litterære utvikling, møtepunktene mellom dem underveis i livet og separate TV-intervjuer der de besnærer oss med sine antydninger. Vreeland tar oss med inn i livene til to fascinerende personligheter som levde hardt og utsvevende, men som ga det ytterste av seg selv og sin kreative kraft til glede for stadig nye generasjoner av tilhengere.

Lasse Skagen

Regissør

Lisa Immordino Vreeland er en fransk dokumentarist, som har jobbet både innen film og TV med biografisk materiale som spesialfelt. Av hennes mest kjente verker er Diana Vreeland: The Eye has to Travel (2011), Peggy Guggenheim: Art Addict (2015), og Love, Cecil (2017), som er et portrett av fotografen og set-designeren Cecil Beaton.

Denne filmen inngår i

Pix on Art

Originaltittel Truman & Tennessee: An Intimate Conversation

Land USA

År 2020

Regissør Lisa Immordino Vreeland

Fotograf Shane Sigler

Produsent Jonathan Gray, John Northrup

Med Truman Capote, Tennessee Williams

Produksjonsselskap Fischio Films, Peaceable Assembly

Distribusjon Dogwoof

Spilletid 1t 26m

Språk Engelsk

Undertekst Utekstet

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense a

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?