Skuespiller Marius Lunde flyttet til Norge som barn på starten av 1990-tallet, etter å ha tilbragt sine første år i Japan med japansk mor og norsk far. Etter bare ett år i landet dro moren tilbake til Japan, og brøt all kontakt. 25 år senere bestemmer han seg for å la regissør og kamerat Fredrik S. Hana følge med når han begynner på jobben med å forsøke å spore opp moren.


Der filmens plot tilsynelatende kan virke som en hvilken som helst episode av Tore på sporet, gjør Lunde og Hanas sterke vennskap og deres kjærlighet til filmhistorien Kodenavn: Nagasaki til en både rørende, estetisk imponerende og fornøyelig opplevelse. På filmatisk vis bygges jakten på den savnede moren som et mysterium, og Lunde gestalter en rekke roller som blant annet film noir-detektiv og skremmende karakterer fra japanske horrorfilmer. Filmen syder av kameratens utømmelige kreativitet, men mister allikevel aldri kontakten med premisset: En ung manns sterke behov for å gjenfinne sin mor, og med det en viktig del av sin identitet.

Jon Sæter

Regissør

Fredrik S. Hana (f. 1986) er en norsk regissør og klipper fra Stavanger som tidligere hovedsakelig har laget kortfilmer innenfor horrorsjangeren og musikkvideoer. Blant kortfilmene hans er Sister Hell og Autumn Harvest kanskje de mest kjente. Med Kodenavn: Nagasaki har han laget sin første langfilm.

Denne filmen inngår i

Transformasjon

Originaltittel Kodenavn: Nagasaki

Land Norge

År 2021

Regissør Fredrik S. Hana

Manusforfatter Fredrik S. Hana og Marius Lunde

Fotograf Christer Runde

Produsent Torstein Grude, Elin Sander og Gunhild Oddsen

Med Marius Lunde, Fredrik S. Hana, Uma Feed

Produksjonsselskap GOfilm

Spilletid 1t 10m

Språk Norsk, Japansk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense 12

Hva med disse filmene?