man. 31.05
08:00 - 09:51

Martha reiser vestover med faren og sine to yngre søsken på søken etter et bedre liv. De er en del av en større karavane som skal passe på hverandre, men prøvelsene og konfliktene er mange. Marthas mor har dødd underveis, og når faren skader seg i en ulykke blir Martha nødt til å bli tøffere. Selv om hjelpen hennes trengs sårt, misliker resten av reisefølget at Martha vil lære ”manneoppgaver”, kler seg i bukser og klipper håret kort.

En dag dukker soldaten Samson opp og reiser et stykke med karavanefølget, før han plutselig forsvinner etter å ha stjålet verdifulle gjenstander fra dem. Martha blir anklaget for å ha hjulpet Samson, og fortvilet over anklagelsene rømmer hun på farens hest for å finne ham igjen. Dermed begir hun seg ut på en lang og tøff reise, der hun møter alt fra pelsjegere og gullgravere til ville dyr og farlig natur.

Ville vestens datter er en episk og fargerik oppvekstfortelling fra Amerika på 1800-tallet, løselig inspirert av legenden om livet til Calamity Jane (1852–1901) som levde som grenselos og skarpskytter i det ville vesten.

Andrea Regine Meyer

Regissør

Rémi Chayé (f. 1968) er en fransk animasjonsfilmskaper. Ville vestens datter er hans andre langfilm. For debuten Eventyr i Arktis (2015) vant Chayé flere priser, og Ville vestens datter har allerede vunnet Crystal-prisen for beste spillefilm ved den internasjonale animasjonsfilmfestivalen Annecy.

Denne filmen inngår i

Familiefilm

Originaltittel Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary

Land Frankrike, Danmark

År 2020

Regissør Rémi Chayé

Manusforfatter Rémi Chayé, Sandra Tosello, Fabrice de Costil

Produsent Claus Toksvig Kjær, Claire La Combe, Henri Magalon

Med Luna Flandorfer, Jesper Leporanta, Tobias Santelmann, Laila Goody

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 51m

Språk Norsk

Undertekst Norsk

Sjanger Animasjon

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?