lør. 05.06
15:00 - 16:45
Vika 3
lør. 05.06
17:45 - 19:30
Vika 2
søn. 06.06
15:45 - 17:10
Vika 3
søn. 06.06
15:45 - 17:10
Vika 4

Bortebane er kanskje årets beste motsats til det stadig mer pengegriske og hyperkommersielle fokuset i den internasjonale fotballen vi ser på TV uke etter uke. Norway Cup: Verdens største fotballturnering. Sletta på Ekeberg har vært arena for enorme gleder, store sorger, kjærlighet og vennskap for et vanvittig antall barn og ungdom helt siden starten 1972. Enten du er fra Sunnmøre, Kina eller Palestina føles akkurat denne uka i august som den viktigste og mest definerende til nå i livet.

I Bortebane fanges dette på en glimrende måte når vi møter fem spillere fra fem ulike land, som alle drømmer om å bli skikkelig gode i fotball. Her er både den modige kapteinen som bærer laget på sine skuldre, gutten med en far som lever ut sine tapte drømmer gjennom ham, jenta som en stakket stund kan glemme krigen i hjemlandet og brasilianeren med bleket hår som sliter benken.

Det alltid tilstedeværende kameraet er ikke bare med på de mange og sterke opplevelsene på fotballbanen, men viser den fulle turneringstemningen med luftmadrasser i nedslitte klasserom, flørting på sletta og de ungdommelige gledene ved å trosse treneren for å snike seg til trippel frappé på Starbucks.

Jon Sæter

Regissør

Line Hatland studerte dokumentarfilm ved Høgskulen i Volda og visuell antropologi ved universitet i Manchester. Hun har laget en rekke dokumentarfilmer som har blitt vist på en rekke filmfestivaler over hele Europa

Denne filmen inngår i

Kinovisninger

Land Norge

År 2021

Regissør Line Hatland

Manusforfatter Line Hatland

Fotograf Tore Vollan, Viggo Knudsen, Håvard Fossum, Jónína Guðbjörg

Produsent Mari Monrad Vistven, Ingvil Giske

Produksjonsselskap Medieoperatørene AS

Distribusjon Euforia film

Spilletid 1t 25m

Språk Engelsk, Norsk, Mandarin, Arabisk

Undertekst Norsk

Sjanger Familie, Dokumentar

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?