Dystopisk sci-fi-horror-roadmovie! For to år siden ødela en zombie-epidemi nesten hele Tyskland. Kun to byer gjenstår. Vivi og Eva forlater den relativt trygge, men deprimerende byen Weimar for å prøve lykken i Jena i stedet. Men for å komme seg dit må de manøvrere seg gjennom både personlige demoner og virkelige zombier som vandrer fritt i landskapet

Manuset til Ever After er basert på en tegneserieroman, og adaptert til filmmanus av forfatteren selv. I hendene på den svenske regissøren Carolina Hellsgård får denne historien en emosjonell dybde og menneskelig styrke som ofte mangler i skrekkfilmens mange grumsete undersjangre, og klarer slik å unngå mange potensielle fallgruver. The Hollywood Reporter skriver at filmen har «økologiske undertoner og en feministisk vri på både folketradisjon og skrekk – et friskt pust inn i zombie-sjangeren». Den består ikke minst Bechdel-testen så det synger etter.

Carolina Hellsgård er en svensk regissør og manusforfatter bosatt i Berlin, og utdannet ved Cal Arts i Los Angeles. Hennes kritikerroste og prisvinnende debutfilm WANJA (2015) fikk verdenspremieren sin på Berlinalen samme år. Ever After, som er hennes andre spillefilm som regissør, fikk premiere ved Toronto International Film Festival i 2018.

Originaltittel Endzeit

År 2018

Regissør Carolina Hellsgård

Manusforfatter Olivia Vieweg

Med Marco Albrecht, Trine Dyrholm, Gro Swantje Kohlhof

Produksjonsselskap ARTE

Spilletid 1t 30m

Lenker IMDb