En uforglemmelig surrealistisk komedie, som nytes best uten et kritisk realist-filter.

Fotballyndlingen Diamantino lever i en boble, hvor overdådige yacht-utflukter er hverdagslig og gedigne superfluffy hundevalper, innhyllet i rosa tåke, omgir ham på fotballbanen. Pappaen hans har fortalt ham at han er vår tids Michelangelo, og folkehelten lever lykkelig uvitende i bobla si. Men én dag snus alt på hodet, da et yacht-party møter på en båt med flyktninger fra den andre siden av Middelhavet. Samtidig forsøker en iherdig politibetjent å få noe på Diamantino, som på sin side har mer enn nok med å håndtere tvillingstøresøstrene sine. Er boblen i ferd med å sprekke? Og hvor har det blitt av kjempevalpene til Diamantino?

Diamantino vant kritikerprisen i Cannes og publikumsprisen ved CPH PIX, bevis for at her fins det noe for enhver smak. Hvis du vil se noe som er helt unikt og som klarer å kombinere absurdistisk komedie med både flyktningkrise, EU-skepsis, genspleising og flytende kjønnsroller, ja da er dette filmen for deg.

Dette er den første spillefilmen til Gabriel Abrantes (f. 1984), som har laget hele 22 kortfilmer siden 2006 og vunnet en rekke internasjonale priser for disse. Diamantino har han regissert og skrevet sammen med Daniel Schmidt (f. 1984), som er utdannet ved Tisch School of the Arts og har laget to spillefilmer tidligere.

Originaltittel Diamantino

År 2018

Regissør Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt

Manusforfatter Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt

Med Carloto Cotta, Cleo Tavares, Anabela Moreira, Margarida Moreira, Carla Maciel

Produksjonsselskap Maria & Mayer, m.fl.

Spilletid 1t 32m

Lenker IMDb