To brødre reiser tilbake til kulten de rømte fra som tenåringer, i et forsøk på å komme over traumatiske minner fra barndommen. Sakte blir de allikevel forført tilbake inn i kulten, og begynner å mistenke at gruppens ekstreme trosretning kanskje ikke er så helt virkelighetsfjernt allikevel.

Dette er en utrolig kreativ film, lagd på et mikrobudsjett. Den fungerer nok såpass godt fordi den, ved siden av skrekk- og science fiction-elementene, vel så mye er et karakterdrama om hvordan fortiden vår gjør oss til dem vi er. Likevel er det er ikke til å komme utenom at dette først og fremst er gøy, og kanskje enda morsommere å snakke om etterpå. Filmen bruker visuelle effekter og klipping for å formidle en mer og mer kompleks fortelling, med en emosjonell klangbunn som gjør det umulig å ikke bli investert i utfallet.

Venneduoen og regissørene Benson og Moorhead, som selv spiller de to hovedrollene i filmen, har med The Endless lagd en sci-fi i ekte Twilight Zone-ånd. Historien vrir seg stadig i nye retninger som gang på gang får publikum til å sette spørsmålstegn ved karakterenes opplevelse av tid og rom.

«A thoughtful investigation into how our past and our families shape who we are - with plenty of scares and mind-bending twists.» – Entertainment Weekly

Justin Benson (f. 1983) er en amerikansk regissør og produsent. Hans første spillefilm, Spring (2014) vant mange priser ved internasjonale filmfestivaler og sjangerfilmfestivaler, og Benson ble utnevnt til en «Director to Watch» ved festivalen i Palm Springs. Aaron Moorhead (f. 1987) har samarbeidet med Benson på flere filmer, men jobber hovedsakelig som filmfotograf. The Endless har vunnet priser både i USA og internasjonalt.

År 2017

Regissør Justin Benson, Aaron Moorhead

Med Callie Hernandez, Emily Montague, James Jordan

Spilletid 1t 51m

Lenker IMDb