Angel slipper ut av ungdomsfengsel rett før hun fyller 18, dømt for ulovlig besittelse av våpen. På utsiden av murene har hun få faste holdepunkter: Faren har drept moren hennes, men er nå løslatt, og den ti år gamle lillesøsteren Abby bor i fosterhjem. Angel bestemmer seg for å rydde opp. Igjen skaffer hun seg et ulovlig våpen. Sammen med lillesøsteren begir hun seg ut på leting etter faren deres for å ta et endelig oppgjør med ham – men det går ikke slik hun har planlagt.

Night Comes On er en uvanlig vakker film. Historien er hjerteskjærende, manuset er poetisk og skuespillerprestasjonene er glimrende portretter av ungdom i en vanskelig livssituasjon. Den er også en treffsikker politisk kommentar om unge afroamerikaneres oppvekstsvilkår i dagens USA, og til fosterhjemsordningen. Likevel er det først og fremst filmens foto og bruk av musikk som gjør filmen til en sjelden opplevelse. Foto er så nydelig komponert at den tragiske historien nesten overskygges. Filmmusikken blir som en egen karakter i handlingen, og bidrar med både dybde og puls. Night Comes On er en rørende og fengslende fortelling om savn, vanskelige oppvekstvilkår og skjebnesvangre valg; men heldigvis også om håp og søskenkjærlighet.

«Night Comes On is one of the most important films that anyone will see this year, telling the story of a complex young woman who seeks meaning in her life.» – Cultured Vultures

Jordana Spiro (f. 1977) er skuespiller og regissør, født og oppvokst i New York. Etter å ha spilt i en rekke filmer og serier laget hun sin første kortfilm i 2009, og slo igjennom med kortfilmen Skin på Sundance-festivalen i 2012. Night Comes On er utviklet gjennom festivalens talent-program og er hennes første spillefilm.

År 2018

Regissør Jordana Spiro

Med Dominique Fishback, Tatum Marilyn Hall

Spilletid 1t 30m

Lenker IMDb