Åpningsfilmen er klar

Det er en glede å annonsere at Ole Giævers Fra balkongen, som hadde verdenspremiere i Berlin, åpner den aller første utgaven av Oslo Pix.

Hva passer vel bedre enn at en historie fra Bjølsen får sparke i gang den første utgaven av Oslo Pix?

8. juni ruller vi den røde løperen ut foran Klingenberg og åpner den første utgaven av Oslo Pix kl. 18.00 med norgespremiere på Ole Giævers Fra balkongen.

Billetter er i salg fra 18. mai.

Ole Giæver synes det er stas å få æren av å åpne Oslos nye internasjonale filmfestival:

-Jeg har virkelig tro på festivalens profil og de menneskene som jobber med Oslo Pix. Dette er en festival som jeg tror vil vokse og kunne bli en markant og viktig filmfestival, så jeg er veldig stolt og glad for å få lov til åpne den aller første Oslo Pix med Fra balkongen.

Fra balkongen er en kvalitetsfilm laget i Oslo-folkets bakhage og sender et signal om hva Oslo Pix ønsker å være som festival. Programansvarlig Cato Fossum utbroderer om hvilke tanker som ligger bak valget av åpningsfilm.

-Ingen i Norge lager film som Ole Giæver. Ingen utenfor Norge heller. Det er grunn nok alene til å se Fra balkongen. I tillegg har filmen et filmatisk og filosofisk spenn som brer seg fra Bjølsen til universets fjerneste utpost. Hva mer kan man ønske seg av en åpningsfilm? uttaler Cato Fossum, programansvarlig for Oslo Pix.

Om filmen

Fra balkongen følger Ole gjennom et år, hensunket i tanker på balkongen i Brochmanns gate i Oslo, i parken med kona og ungene, eller på filmfestival i utlandet. Underveis deler han hverdagslige observasjoner og luftige filosofiske tankesprang, og fletter inn animasjonssekvenser og musikk, bilder og arkivklipp av Ole som fremadstormende og herlig selvsikker ung mann. Resultatet er en enestående og original film som det likevel er lett for mange å kjenne seg igjen i, og som på sitt beste klarer å treffe en nerve i samtida.

Filmen er vekselvis hylende morsom, pinlig utleverende og oppriktig undrende. Den er aldri kjedelig, og den er dønn ærlig i sine forsøk på å finne svar på spørsmål vi alle kan streve med: Hva er min plass i livet og universet? Hvordan opplever andre mennesker verden? Hvorfor går tida fortere jo eldre jeg blir? Og hvorfor klarer jeg ikke å være mer til stede i øyeblikket?

Fra balkongen er produsert av Mer Film og har ordinær kinopremiere 30. juni 2017.

Ole Giæver og Fra balkongen kommer hjem til deg!

I tillegg til å være åpningsfilm har vi, i samarbeid med Mer Film, laget en konkurranse der du kan vinne en vinne en eksklusiv visning av filmen 9. juni kl. 21.00.

Da tar nemlig Ole Giæver Fra balkongen under armen og setter opp en visning av filmen hjemme hos en heldig person eller i en utvalgt bakgård.

Les mer om hvordan du vinner og meld deg på HER.

Og husk - hele programmet slippes på MESH 23. mai kl. 18.00. Festivalpass og klippekort er i salg . Billetter til utvalgte visninger slippes torsdag 18. mai, mens billetter til hele programmet er i salg fra 24. mai.