Ta en pause fra sola i kinomørket

Oslo Pix’ tredje festivaldag på kino er allerede i gang, og vi gleder oss til en hel helg på Vika Kino og Vega Scene med et spennende og variert program.

Har du tenkt deg på Oslo Pix, men er usikker på hva du skal se? Vi har plukket frem noen anbefalinger fra helgens program. Hele kinoprogrammet finner du her, og du kan se hva som går på de ulike kinoene her.

Spring, Uje, spring

Årets avslutningsfilm Spring, Uje, spring er en selvbiografisk fortelling ført i pennen av Uje Brandelius, frontfigur i det venstrevridde popbandet Doktor Kosmos. Brandelius og familien spiller seg selv, i en svært gjenkjennelig skildring av hverdagslivet i den svenske forstaden.

Filmen kapret svenskens hjerter og vant publikumsprisen under Gøteborg filmfestival i fjor, i tillegg til “Guldbagger” for beste film, beste manus og beste skuespiller. Regien er ved Henrik Schyffert fra komikergruppa Killinggänget, som antageligvis er best kjent i Norge for den kritikerroste, absurde komedien Fire nyanser av brunt (2004).

Spring Uje spring 1

Etter enkelte av visningene av Spring, Uje, spring viser vi en forhåndsinnspilt samtale med regissør Henrik Schyffert og manusforfatter og hovedrolleinnehaver Uje Brandelius, ledet av programsjef for Oslo Pix, Johanne Svendsen Rognlien. Samtalen kan du også se gratis når du selv vil på vår digitale visningsplattform.

Odelsgut og Fantefølge

Det evige spørsmålet om hva kunst egentlig er kommer virkelig til overflaten i den fornøyelige dokumentaren Odelsgut og fantefølge, om det kronglete møtet mellom kunstkollektivet FFB og den lille bygda Kvam i Gudbrandsdalen. Regissør Merethe Offerdal Tveit portretterer reisen fra total skepsis til aksept for at kunstnerne skal få fullført verket sitt på imponerende vis, ispedd en solid dose lun humor.

Odelsgut 3

Etter filmvisningen lørdag 5. juni kl. 15.15 på Vika kino vil det være en live Q&A med Frode Stenseng, innbygger i Kvam, og Bo Krister Wallström fra KORO. På Oslo Pix’ digitale plattform kan du også se en forhåndsinnspilt samtale med regissør Merethe Offerdal Tveit og to av de medvirkende i filmen, Lars Tungen fra Kunstgruppa i Kvam og Fredrik Weikle. Samtalen ledes av Bo Krister Wallström fra KORO.

Bortebane

Bortebane er kanskje årets beste motsats til det stadig mer pengegriske og hyperkommersielle fokuset i den internasjonale fotballen vi ser på TV uke etter uke. Regissør Line Hatland har laget en ekte feelgood-film om verdens største fotballturnering – Norway Cup.

Bortebane 2

Sletta på Ekeberg har vært arena for enorme gleder, store sorger, kjærlighet og vennskap for et vanvittig antall barn og ungdom fra hele verden siden starten i 1972. Bortebane skildrer ikke bare de mange og sterke opplevelsene på fotballbanen, men også turneringlivet med luftmadrasser i nedslitte klasserom, flørting på sletta og de ungdommelige gledene ved å trosse treneren for å snike seg til trippel frappé på Starbucks!

Det vil være en live Q&A med regissør Line Hatland etter kinovisningene av Bortebane lørdag 5. juni kl. 15.00 og kl. 17.45 på Vika Kino.

Stol på meg

Emil Triers nye dokumentar Stol på meg forteller den vanvittige historien om “Biebersvindleren” Waleed Ahmed, den unge gründeren fra Ytre Enebakk som lurte hele Norge og flere internasjonale investorer, og nå befinner seg i fengsel i Oklahoma. Mange vil dra kjensel på historien som fikk stor oppmerksomhet i norsk presse. Ahmed ble omtalt som "Norges Mark Zuckerberg" og fikk innpass hos kronprinsen, Trond Giske, Fabian Stang og Innovasjon Norge.

Stol paa meg 3

Regissør Emil Trier og produsent Nicolai Moland er tilstede for Q&A på to av helgens kinovisninger, og på to av visningene vises en forhåndsinnspilt samtale med filmskaperne:

Les mer om filmene og kjøp billetter her: