Program

Lag ditt eget program ved å legge til filmer i "Mine filmer"

Hele programmet
Hele programmet
Alfabetisk
Konkurranse: Nordisk fiksjon
Konkurranse: Nordisk dokumentar
Portrett Oslo
Indie: Oslo
Kortreist
Pix on Art
Pix Politikk
Festivalfavoritter
Pix Pub Crawl
Fokus: Urfolk
Pix Portrett: Isabella Eklöf
Nordisk råds filmpris
Familiefilm
Jane Birkin-hommage
Utekino på Schous Plass
Alle land
Alle land
Australia
Belgia
Canada
Danmark
Finland
Frankrike
Grønland
Hellas
Irland
Island
Italia
Kroatia
Luxembourg
Malta
Nederland
Norge
Polen
Sápmi, Norge
Serbia
Slovakia
Slovenia
Storbritannia
Sveits
Sverige
Sør-Korea
Tjekkia
Tyskland
USA
Østerrike
Alle sjangre
Alle sjangre
Animasjon
Biografi
Dokumentar
Drama
Eventyr
Familie
Komedie
Kortfilm
Mesterklasse
Musikal
Musikk
Samtale
Science Fiction
Skrekk
Spenning

PDF av lommeprogrammet finner du her.

Åpningsfilm // A TIGER IN PARADISE

Avslutningsfilm // HØSTGULE BLADER

Konkurranse: Nordisk fiksjon

Åtte sterke fiksjonsfilmer produsert i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Island utgjør konkurranseprogrammet Nordisk fiksjon.

Konkurranse: Nordisk dokumentar

Åtte sterke dokumentarfilmer produsert i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Island utgjør konkurranseprogrammet Nordisk dokumentar.

Portrett Oslo

Med seksjonen Portrett Oslo inviterer vi inn en ekstern kurator som programmerer sitt Oslo på film. Årets kurator er Jannicke Systad Jacobsen, filmregissør og manusforfatter som har bodd i Oslo siden 1999.

Indie: Oslo

Indie: Oslo løfter frem noe av det mest interessante fra hovedstadens filmskapere det siste året. Oppdag spennende norske filmskapere i denne seksjonen full av innovative filmfortellinger.

Kortreist

Vi har samlet fem kortfilmer fra Oslobaserte filmskapere i kortfilmprogrammet KORTREIST.

Kulinarisk kino: The Menu

Pix on Art

Pix on Art er seksjonen for å undersøke film om film eller andre kunstformer, i vid forstand og årets seksjon består av double bill av SUSPIRIA med prat om heksekunst i dansen, filmvisning og konsert med José Gonzales og et dypdykk inn i Werner Herzogs karriere.

Pix Politikk

Film er et ypperlig medium for å formidle innsikt og kunnskap om komplekse samfunnsspørsmål. Med film som utgangspunkt skal Pix Politikk være et vindu mot verden rundt oss og gi økt kunnskap og refleksjon om samfunnet vårt, og inspirere til engasjement og handling. Årets moderator for seksjonen er journalist og kommentator Stig Arild Pettersen.

Festivalfavoritter

Briljante filmer fra store internasjonale festivaler som vil bergta deg. Her finner du en sjangermiks med høydepunkter fra filmfestivaler som Cannes, Toronto, Berlinalen, South by Southwest, Sundance, Tribeca og Locarno.

Pix Pub Crawl

Vi tar med oss en liten bit av Kortfilmfestivalen i Grimstad til Oslo på sensommerens beste pub crawl. Konseptet: fire bra kortfilmer på fire bra utesteder på løkka i passe gåavstand.

Fokus: Urfolk

De siste årene har urfolks rettigheter, og mangelen på dem, kommet mer og mer frem i lyset. Ikke fordi urfolksaktivistene ikke har vært der, men fordi offentligheten først nå virkelig anerkjenner kampen og har fått øynene opp for hvor mange utfordringer som står på agendaen. Årets fokusseksjon er viet urfolk i Nord-Amerika og Norden, og inneholder en blanding av fiksjon og dokumentar.

Pix Portrett: Isabella Eklöf

Møt filmskaper Isabella Eklöf til mesterklasse på årets Oslo Pix Filmfestival, og få med deg spillefilmdebuten Holiday og Ali Abbasis Grensen, som hun har skrevet manuset til.

Nordisk råds filmpris

Under årets Oslo Pix Filmfestival er vi stolte av å presentere de seks nominerte filmene til Nordisk råds filmpris fra Grønland, Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island.

Familiefilm

Ta med hele familien på festival - både ute og inne. I hverdagene kan du ta med middagen og benke deg til på Schous plass med utekino og i helgen anbefaler vi deg å ta med barna på familiehelg på Ringen.

Jane Birkin-hommage

Skuespilleren og sangeren Jane Birkin gikk bort i sommer, og vi setter opp to dokumentarer om hennes liv på festivalen. Den ene laget av datteren, Charlotte Gainsbourg, og den andre av legenden Agnès Varda.

Utekino på Schous Plass

Ingenting er så stemningsfullt som å tilbringe en sensommerdag på utekino med gode venner og familie. Sving innom barnehagen eller AKS og overrask barna med en ettermiddag på gratis utekino. Eller kom innom en av ukas kveldsvisninger for å se noen av de siste års beste filmer, helt gratis.