Slik var Oslo Pix Pop-up

Flere utsolgte visninger, førpremierer og 20.000 kr til TV-aksjonen!

Det har vært en stor glede å kunne presentere noen av høydepunktene fra Oslo Pix-programmet i form av mini-festivalen Oslo Pix Pop-up! Et utvalg på ti filmer ble vist 25.–30. august, fordelt på tre visningssteder: SALT, Vika kino og Vega Scene. Dette var den andre utgaven av Oslo Pix Pop-up, etter en vellykket gjennomføring i juni.

20.000 til TV-aksjonen

Festivalen åpnet med en spektakulær og stemningsfull utekino-visning av dokumentaren The Story of Plastic på SALT, i samarbeid med bl.a. WWF Verdens naturfond og Naturvernforbundet, hvor alle inntektene gikk til årets TV-aksjon og kampen mot plast i havet.

Utsolgt arrangement og 200 solgte billetter gjorde at vi samlet inn hele 20.000 kr til TV-aksjonen!

Salt nett 012

Publikum på visningen av The Story of Plastic på SALT.

Salt nett 002

Ordfører Marianne Borgen besøkte visningen på SALT.

Utsolgte visninger

Festivalen hadde flere utsolgte visninger, og spesielt dokumentarene på programmet vakte stor interesse. Amerikanske 17 Blocks trakk full sal, og panelsamtalen etter visningen dreide seg rundt det amerikanske presidentvalget i lys av Black Lives Matter-bevegelsen.

Fat Front, som er co-produsert av norske Medieoperatørene, solgte ut to saler, og vi så oss nødt til å sette opp en ekstravisning. Den første visningen ble etterfulgt av en panelsamtale mellom medvirkende i filmen Wilde Siem og Marte Nyman, samt kroppspositivistene Nastaran Marie Kowkabi og Carina Elisabeth Carlsen.

Pop up panel

Panelsamtale etter visningen av Fat Front på Vega Scene.

17 BLOCKS Paneldebatt nett 004

Panelsamtale etter visningen av 17 Blocks på Vega Scene.

Tre førpremierer og jubileumsvisning

Hele tre filmer fikk førpremiere under Oslo Pix Pop-up: Shirley (regi: Josephine Decker) og Blodsbånd (regi: Jeanette Nordahl), som slippes på kino av Mer Film, og Atlantis (regi: Valentyn Vasyanovych), som distribueres av Arthaus.

Fikk du ikke med deg førpremierene? Blodsbånd kan du se på kino fra 11. september, mens Shirley har premiere 9. oktober. Atlantis slippes på kino senere i høst.

Det ble også gjort stas på en tvilsom klassiker: 25-årsjubileet for premieren av Paul Verhoevens Showgirls ble markert med en jubileumsvisning, og kurator Hege Jaer ved Cinemateket i Oslo innledet visningen med en grundig og underholdende presentasjon av den omdiskuterte filmen.

Vi vil rette en stor takk til alle våre samarbeidspartnere, og de mange publikummerne som tok turen på kino under Oslo Pix Pop-up.

Vi kommer til å arrangere flere individuelle Oslo Pix Pop-up-visninger utover høsten – følg med!

17 BLOCKS Paneldebatt nett 001

Publikum på Vega Scene holdt god avstand.