Regissør og skuespiller Maïwenn kommer til Oslo Pix Filmfestival

Den franske stjerneregissøren Maïwenn gjester årets festival og presenterer åpningsfilmen fra årets Cannes, JEANNE DU BARRY, for et norsk publikum.

Maïwenn er filmskaperen bak og hovedrolleinnehaver i filmen Jeanne du Barry, som fikk stående applaus i Cannes. Åpningsfilmen fra årets filmfestival i Cannes er også en del av programmet på årets Oslo Pix Filmfestival og vil få en gallavisning. 

Maïwenn vil være til stede på gallavisning av filmen på Gimle kino som finner sted fredag 01.09 kl 17.30. Samme kveld vil hun gjeste en visning av filmen på Vega Scene kl. 20.45. 

Kjøp billetter til visningene her. 

005 JDB SB 1553 Stéphanie Branchu Why Not Productions

Maïwenn som kurtisanen Jeanne. Foto: Stéphanie Branchu, Why Not Productions

Stor i filmbransjen

Maïwenn har markert seg som en betydelig skikkelse i filmbransjen, med filmer som Polisse - reddende engler (2011) som hun mottok flere priser for og DNA (2020) som også hadde premiere i Cannes. Jeanne du Barry er hennes sjette spillefilm.

Cannes-favoritten Jeanne du Barry, er et kostymedrama om kurtisanen Jeanne i Frankrike på 1700-tallet. Filmen markerer også et bemerkelsesverdig comeback for den ikoniske skuespilleren Johnny Depp, som inntar rollen som Ludvig XV.

Filmen får ordinær kinopremiere 03.11.2023 og distribueres av Another World Entertainment.