PRISUTDELING + FØRPREMIERE PÅ EN SMAK AV LYKKE

Den aller første utgaven av Oslo Pix går mot slutten, men før vi sier takk for i år blir det både prisseremoni og førpremiere på den italienske filmen En smak av lykke.

Nordisk Film Kino og Oslo Pix inviterer til avslutningsseremoni med prisutdeling på festivalens siste dag.

Her presenteres vinnerne av prisene Oslo Grand Pix fiksjon, Oslo Grand Pix dokumentar og publikumsprisen, før visningen av avslutningsfilmen En smak av lykke av Paolo Virzi.

Alle er velkommen til en uhøytidelig oppvarming til film og seremoni i festivalgaten fra kl. 18:00. Her blir det musikk og god stemning.

Om En smak av lykke

Kjøp billetter til visningen her

Italienske Valeria Bruni Tedeschi er rett og slett en glimrende skuespiller. I denne dramakomedien storspiller hun som Beatrice Valdirana, en stormannsgal overklassekvinne fra Toscana. Hun holder hus – eller rettere sagt hoff – på institusjonen Villa Biondi, og er garantert den eneste pasienten med George Clooney på telefonlista og designerklær i garderoben. Personalet her er velmenende, men også godtroende, og i et ubevoktet øyeblikk får Beatrice sjansen til å stikke av sammen med den nyankomne pasienten Donatella. Hun er en ung mor fra langt trangere kår, desperat etter å gjenforenes med sin sønn, og med like mange sår i sjela som hun har tatoveringer på kroppen. Begge kvinnene har frihet som mål, eller i alle fall et øyeblikks lykke. Men hva kan frihet og lykke bety for to mennesker som er så forskjellige? En smak av lykke er en vilter film som skifter stemning og toneleie i takt med karakterenes sinnsstemninger. I det ene øyeblikket bobler den over av situasjonskomikk, i det neste viser den hvor galt det kan gå når mennesker med alvorlig psykiske problemer ikke tas på alvor av institusjonene som skal ta vare på dem.

Regissør Paolo Virzì er en av Italias fremste i faget. Han har vist tidligere at han kan bruke underholdningsfilm for å sette søkelys på samfunnsproblemer; hans forrige film, krimgåten Menneskelig kapital, tematiserte finanskrisa og klasseforskjeller i Italia.

Paolo Virzì (f. 1964) er en italiensk regissør, produsent og manusforfatter fra Livorno, Italia. Han spillefilmdebuterte med La Bella Vita (1994) som hadde premiere på filmfestivalen i Venezia. I årene etter har han lagd flere prisvinnende filmer som har markert ham som en av de fremste regissørene innen italiensk film. Hans siste film, Menneskelig kapital, hadde norsk kinopremiere i 2015.

Avslutningsfest

Etter avslutningsfilmen er det på tide å strekke ut beina, røre på kroppen og danse inn i sommernatta. Vi inntar Den gamle skobutikken i Strøget og lar festival- DJ Vibeke Bruff styre musikken.