Northern Disco Lights + André Bratten på SALT

I en fiskehjelle, med nordlyset som back drop, gir vi deg – i samarbeid med Øyafestivalen – historien om norsk elektronika og klubbmusikk på 75 minutter. Etterpå danser vi.

Vi dedikerer en kveld til norsk elektronika og klubbmusikk og inviterer i samarbeid med Øyafestivalen til visning av Northern Disco Lights på SALT. Festen fortsetter etter filmen med eksklusivt DJ-sett med nytt materiale fra André Bratten.

Tid: Lørdag 10. juni kl. 20.00 – 03.00. Filmstart 21.00.
Sted: SALT, Langkaia
Billetter 200,- / 130,- med festivalpass til Oslo Pix / Øya*. Kjøpes HER
NB! Få billetter.

Vi selger også billetter i døra (100,-) etter filmvisningen til festen med André Bratten og Admir (Maksimal/Ekko).

Redd for å bli sulten? Burger Bar holder åpent til 21.00.

Dokumentaren Northern Disco Lights handler om hvordan den norske elektronika- og klubbmusikken erobret verdens hjerter og dansegulv, med artister som Mental Overdrive, Erot, Bjørn Torske, Röyksopp og Annie. Filmen trekker linjer fra 80- og 90-tallet via framveksten av Tellé Records i Bergen til dagens scene, og intervjuer artister og aktører.

Det hele begynte med musikalsk eksperimentering under polarhimmelen i Tromsø, så hva er mer naturlig enn å la publikum få se filmen på SALT, kystkulturens høyborg i Oslo!

Konsertstedet og kunstprosjektet SALT ligger på Langkaia, fem minutter fra Oslo S. Det er tuftet på tørrfisk og kystkultur, med fiskehjellen «Den arktiske pyramide» som blikkfang, i tillegg til badstue pluss mye mer. Badstua er åpen, så ta gjerne med badetrusa di. Billetter til badstua kjøpes HER.

Program

20.00 Dørene åpner, åpen bar + DJ
21.00 Dokumentaren Northern Disco Lights
22.45-03.00 Festen fortsetter etter filmen med et eksklusivt DJ-sett med Andre Bratten, som har fått med seg bergenske Admir (Maksimal/Ekko) som oppvarming.

NB! 18 års aldersgrense.

Om André Bratten

Bratten4

Foto: Smalltown Supersound

Bratten (1987) står helt i front blant den yngre norske generasjonen innenelektronika. Debutalbumet Be A Man You Ant (2013) kom ut på Prins Thomas' etikett Full Pupp, mens oppfølgeren Gode kom på Smalltown Supersound i 2015 og ble rost av utenlandske anmeldere, med referanser som Arvo Pärt, Aphex Twin og Brian Eno. Her hjemme trillet Aftenposten terningen 6 og skrev at Bratten "tar oss inn i norsk elektronikas nye gullalder". André Bratten jobber nå med nytt materiale og spiller et eksklusivt DJ-sett etter filmen.

Litt mer om filmen

Mental Overdrive, Olle Abstract, Erot, Bjørn Torske, Röyksopp, Annie, Biosphere… Lista over norske stjerneskudd innen elektronika og dansemusikk blir enda mye lenger om man skal ha med alle. På 90-tallet vokste det frem sterke musikkmiljøer særlig i Tromsø og Bergen, nærmest over natta, og den norske klubbmusikken fikk folk langt utenfor landets grenser til å danse seg gjennom natta. Hvordan gikk det egentlig til? Musikkdokumentaren Northern Disco Lights tar mål av seg til å svare på nettopp det. Laget av et britisk filmteam med utenfra-perspektiv går filmen grundig til verks og intervjuer de mest sentrale aktørene, fra begynnelsen i Tromsø, via framveksten av Tellé Records i Bergen til dagens scene. En hel norsk musikkhistorie får plass på bare 75 minutter, inkludert en rekke fete arkivklipp og liveopptak.

Regissør:

Ben Davis er musikkprodusent og radiovert med over 20 års erfaring fra musikkbransjen. Han har blant annet grunnlagt og drevet labelen Paper Recordings sammen med filmens produsent Pete Jenkinson. Northern Disco Lights ble delvis finansiert med crowdfunding og er Davis’ første film som regissør.

*Festivalpass til ØYA eller Oslo Pix må fremvises i døra for at rabatten er gyldig.

OYA