Mesterklasse med Eva Mulvad

Eva Mulvad presenterer sine arbeidsmetoder i en digital mesterklasse på Vega Scene under Oslo Pix Pop-up i slutten av august.

Hvordan sorterer vi virkeligheten slik at det blir en film? Verden der ute er komplisert, så hvordan gå frem for å presist samle inn filmatisk materiale?

Med hennes instinktive teft for drama og mange internasjonale priser i bagasjen er Eva Mulvad en av Danmarks førende dokumentarister.

Mulvad presenterer sine arbeidsmetoder i en digital mesterklasse på Vega Scene under Oslo Pix Pop-up i slutten av august.

Praktisk info

Mandag erklærte FHI også hovedstadsregionen i Danmark som «rød» sone, og det er derfor ikke lenger forsvarlig å la Eva Mulvad reise til Norge neste uke.

Mesterklassen vil derfor gjennomføres digitalt. Deltakerne møterfortsatt opp på Vega Scene, og Eva Mulvad er med oss på storskjerm fra København. Ellers er rammene for mesterklassen den samme, og det vil bli mulig å stille spørsmål.

NB: Arrangementet vil ikke strømmes.

Som følge av endringene senker vi prisen på mesterklassen til kr. 100,- Billetter til mesterklassen finner du her.

For å kjøpe billett trenger du en kode. Ta kontakt med oss på [email protected] og oppgi hvilken del av bransjen du tilhører så får du tilsendt koden.

Dato: 28.8
Tid: 15.00-17.00
Sted: Salongen på Vega Scene

Arrangementet er rettet mot filmbransjen og støttet av NFI.

Eva Mulvad har igjennom snart 20 år arbeidet med den sceniske dokumentaren, cinema verité, hvor vi i små øyeblikk får lov å se livet gjennom noen andres øyne. Her skal vi ikke bruke hodet, men merke med kroppen hva de andres liv går ut på. Bilder transporterer både stemning, vilje, karakter, humor og sårbarhet bedre enn intellektuell informasjon, mener Mulvad. Men, å vise slike scener er en tidskrevende metode; det ligger et svært arbeid i å bygge opp tillitt hos de medvirkende, det skal jobbes tålmodig med å filme seg frem til det rette innholdet og det krever et enormt overblikk å velge ut alt som ikke er like viktig.

Gjennom en rekke klipp fra Mulvads mange produksjoner går hun i denne mesterklassen metodenært inn på det dokumentariske arbeidet, og løfter frem både feil og suksesser fra en lang karriere .

Mulvad er også deleier og en av grunnleggerne av Danish Documentary som blant annet har produsert den Oscar-nominerte filmen The Cave og den nordiske serien Scandinavian Star. I tillegg til å snakke om eget regiarbeid vil hun i mesterklassen løfte frem metodene Danish Documentary jobber etter og hva som er filosofien bak deres produksjoner.

Regissørbio

Eva Mulvad (f. 1972) studerte film ved Den nasjonale filmskolen i København og jobbet som dokumentarregissør i Danmarks Radio TV i flere år.

I 2006 vant hun internasjonal anerkjennelse for filmen Enemies of Happiness om den afghanske politiker Malalai Joyas kamp for å bli valgt inn i landets parlament. Filmen vant hovedpriser ved filmfestivalene IDFA og Sundance. I 2010 regisserte hun Det Gode Liv en mørk familiesaga om en mor og en datter, som har levd i luksus med arvede penger. Men, når vi møter dem har de nådd formuens og samfunnets bunn. Filmen solgte over 10.000 billetter på kino, vant hovedprisen på filmfestivalen Karlovy Vary, og er satt opp som teaterstykke med Ghita Nørby i hovedrollen.

Senest har Eva Mulvad stått bak den internasjonale festivalsuksessen Love Child der hun gjennom seks år følger en kjærlighetshistorie. Et ungt par flykter fra Iran med deres barn og leter etter et sikkert sted å bo i en verden som oversvømmes av mennesker på flukt. Filmen hadde premiere på filmfestivalen i Toronto og har vunnet priser på festivaler i Chicago og New York.

Eva Mulvad har mottatt den prestisjefylte «Roos pris» for hennes samlede arbeide. Hun er medeier og grunnlegger av produksjonsselskapet Danish Documentary, som gjennom det siste tiår har stått bak kunstnerisk høyt profilerte dokumentarfilmer internasjonalt. I 2019 ble hun valgt inn som medlem av det prestisjefylte Oscar-akademiet. Les mer om Mulvad her.

Utvalgt filmografi

Love Child (2019) – en kjærlighetshistorie om en familie på flukt.

A Cherry Tale (2019) – om en innovativ vinprodusent på Lolland.

A Modern Man (2017) – om fiolinisten Charlie Siem.

Slottet (2014) – om et bofellesskap på et slott på Sjælland.

Med døden til følge (2011) – om en mann som drepte sin beste venn med et samuraisverd.

Det gode liv (2010) – om en mor og en datter, som var rike, men som nå er fattige.

Kolonien (2006) – om en gruppe etterkommere av danske utvandrere i Argentina.

Enemies of happiness (2006) – om en ung kvinne som kjemper for forandringer i Afghanistan.

Den sidste dans (2005) – om livets poetiske og vanskelige sider blant beboerne på et alderdomshjem.