Glad i film? Meld deg som frivillig til Oslo Pix Filmfestival!

Den syvende utgaven av Oslo Pix Filmfestival går av stabelen 26. august- 1.september, og vi trenger engasjerte frivillige som har lyst å bidra til å lage filmfest sammen med oss! Under kan du lese om hva det vil si å være frivillig på festivalen. Frist for påmelding er søndag 23. juni.

MELD DEG SOM FRIVILLIG HER 

Har du spørsmål? Send en e-post til [email protected] 
 
Hva betyr det å være frivillig under Oslo Pix Filmfestival?
Som frivillig, ønsker vi at du forplikter deg til å jobbe mellom 15-20 timer i løpet av festivalen. Oslo Pix varer i 7 dager, så du vil få tid til å se masse god film! Etter endt arbeid kan du få en attest som dokumenterer din innsats.

Hvilke goder får jeg som frivillig?
Alle frivillige får fem fribilletter, i tillegg til muligheten til å se film hvis det ved filmstart er ledige plasser i salen. Du blir invitert til kick-off/samling før festivalen der vi vil fortelle om programmet og bli kjent med hverandre. Som frivillig under Oslo Pix Filmfestival får du møte mange spennende mennesker, du får nyttig arbeidserfaring og innsikt i hvordan det er å lage en filmfestival.


Her er de forskjellige oppgavene du kan komme til å bidra med som frivillig:

Som frivillig er du festivalens ansikt utad i møte med publikum. Du jobber på festivalens infostander på Ringen kino og Vega Scene. Du skal kunne svare på praktiske spørsmål knyttet til festivalen, inspirere de besøkende og sørge for synlighet og tilgjengelighet av informasjon på festivalens visningssteder. Du vil også få ulike praktiske oppgaver knyttet til visningene og festivalområdet, som administrasjon av billetter, utdeling av akkreditering til gjester, hjelpe til med rydding og innslipp. Når du er kinovert vil du være behjelpelig ved innslipp og bistå ved Q&As og filmsamtaler. Du er serviceinnstilt, ryddig og forberedt på både hektiske og rolige arbeidsperioder. Det er ikke et krav, men en bonus om du er komfortabel med å holde introen til en filmvisning.

Som frivillig vil du også være med på den praktiske gjennomføringen av arrangementer både i forkant og i løpet av festivalen - som fester, spesialvisninger, samtaler, mottakelser og utekino. Da bidrar man med rigging, servering, vakthold, innkjøp og andre praktiske oppgaver - med et felles mål om å skape den gode festivalstemningen hos publikum! 

Runner
Vi vil også ha bruk for folk som kan patruljere mellom visnings- og arrangementssteder. Oppgavene her vil variere etter behov; dele ut popkorn, snakke med publikum, eller frakte en gjenstand fra A til B. Er du utadvent, har gode joggesko/sykkel og glad i å være på farten? Da passer denne jobben for deg!

Før og etter festivalen 
Vi trenger også noen til å hjelpe til med opprigg og nedrigg av festivalen - både på våre visningssteder som Vega Scene, Ringen Kino og på Løkka. Du må helst være tilgjengelig helgen før åpning, men det kan også være aktuelt å jobbe dagene mellom disse datoene. Det er en fordel om du trives med fysisk og kreativt arbeid. Fredag 23. august skal vi i tillegg ha en studentvisning i samarbeid med SiO, og trenger også noen frivillige da. 

 

Vi håper du vil være med på å lage tidenes beste Oslo Pix Filmfestival!