Gjør deg klar for årets festival

Årets festivalprogram omfatter over 100 filmer, spennende debatter m.m. Vi har samlet noen nyttige tips til hvordan du kan få mest mulig ut av festivalen.

1 3 oslopix mitt3t 35

Foto: Oslo Pix Filmfestival

Hvordan navigerer du programmet?

Programoversikten finner du ved å klikke på «Meny» øverst til høyre på nettsiden, og deretter «Program». For å se oversikten over alle filmer, velg «Alle Filmer». For en kronologisk rekkefølge kan du velge "Kalender", da får du alle visninger etter dato. Alternativt kan du gå inn på "Programseksjon", der er alle festivalens filmer sortert etter seksjoner.

Du kan også laste ned programoversikten her, eller hente et lommeprogram på et av våre visningssteder.

Merk at det kan komme endringer i programmet. Vi etterstreber å informere om dette så godt som mulig.

Arrangementer, samtaler og fester

Oslopix mitt3t 181

Foto: Oslo Pix Filmfestival

Noen av festivalens visninger har arrangementer knyttet til seg. Forestillinger med arrangement er markert med et billett-ikon og navn på arrangement under visningstidspunktet.

Du finner full arrangementsoversikt her.

I tillegg til panelsamtaler og fest vil også noen av filmene ha introduksjoner fra samarbeidspartnere i forkant av visningen, eller regissørsamtaler med gjester etter filmvisning. Dette gjør at noen forestillinger varer litt lenger. Derfor er det lurt å legge inn litt ekstra god tid mellom filmer om du skal se flere filmer på en dag, særlig om du skal se filmer på forskjellige kinoer.

Planlegg festivaluka med «Mine filmer»

India Jones SALT lowres 13

Foto: Oslo Pix Filmfestival

Om du planlegger å se mye film er det lurt å opprette en konto og legge opp festivalløypa med Mine filmer-funksjonen.

  1. Start med å opprette en brukerkonto.
  2. Lagre alle filmene du ønsker å se ved å klikke på hjertet i nedre høyre hjørne på filmbildet i programoversikten, eller til høyre for tittel/visningstid på filmsiden.
  3. Når du går tilbake til «Mine filmer» vil alle filmene du har valgt legge seg her i kronologisk rekkefølge.
  4. Om to visninger kolliderer dukker det opp en advarsel. Da kan du enkelt bytte ut én av visningene ved å trykke på «Visninger» under filmen du vil bytte, og så klikke på hjertet ved siden av en annen visning. 

Alle forestillinger er merket med et sluttidspunkt, men det kan forekomme at filmen er ferdig noen minutter etter denne oppsatte sluttiden.

Lurer du på noe angående billetter?

Oslopix mitt3t 212

Foto: Oslo Pix Filmfestival

Billetter kjøper du ved å følge «Kjøp Billett»-lenken fra filmsidene. Billettene kjøpes via nettsidene til kinoen visningen går. Det betyr at dersom du skulle ha behov for å refundere en billett, er du nødt til å kontakte kinoen direkte.

Det er unummererte seter under Oslo Pix Filmfestival. Det betyr at du kan sette deg hvor du vil i salen når du kommer inn. Det gjør også at det er lett å dra på festival med venner uten å måtte kjøpe billettene samtidig.

I år introduserer Oslo Pix Filmfestival noe nytt: «Dagspass». Disse passene gjelder kun for enten lørdag 02.09 eller søndag 03.09. Pris for dagspass er 400 kr og gir deg fri inngang til alle filmer som går den dagen du har kjøpt pass til.

Du kan finne mer informasjon om dagspass og alt annet hva gjelder billetter, her.

Utsolgte forestillinger

Oslopix mitt3t 94 1

Foto: Oslo Pix Film Festival

Noen av festivalens forestillinger kan bli utsolgt. Når man da følger billettlenker til visningene og forsøker å kjøpe billett kan man få opp en feilmelding når man prøver å gjennomføre transaksjonen.

På Nordisk Film Kino kan man bruke NFkino-appen for å se hvor mange billetter som er igjen til enkelte forestillinger.

Vi oppdaterer filmsidene fortløpende når visninger blir utsolgt.

Lurer du på hvilket språk filmen du skal se er tekstet på?

Dette kan du enkelt finne ut ved å sjekke den enkelte filmens side, og scrolle ned til oversikten over teknisk informasjon. Her finner du informasjon om både hvilket språk filmen er på, og hvilket språk den er tekstet på.