Fra balkongen til Erlend!

83 nominerte hjem ble til 3. Nå er 3 blitt til 1. Og den gjenstående vinneren av førpremieren på Fra balkongen er Erlend fra down town Grønland. Les hvorfor her.

Vi hadde virkelig ikke forventet at så mange åpnet døren sin og ønsket oss hjertelig velkommen til hjemmekino.

Forrige uke sto vi igjen med tre fantastiske finalister; Noras stue med både husrom og hjerterom, Lisbeths oase av en bakhage på Malerhaugen og Erlends hyggelige bakgård på down town Grønland.

Ole Giæver har brukt helgen på å beslutte seg, og det har ikke vært enkelt.

- Det var mange svært sterke kandidater og det har ikke vært lett å velge mellom de tre gjenstående finalistene. Det ville helt sikkert blitt en fantastisk opplevelse uansett hvem valget falt på, forteller han.

Men vinneren ble tilslutt kåret, og Erlend kan by både naboer og bursdaggjester på en filmkveld helt utenom det vanlige.

- Erlend på Grønland argumenterte svært overbevisende og godt om hvorfor akkurat hans bakgård egner seg som visningssted. Jeg er sikker på at Erlend sammen med venner og naboer vil lage en lun og stemningsfull ramme rundt visningen. At han i tillegg feirer bursdag samme kveld var også en faktor som veide tungt da høytider og tradisjoner er sentrale elementer i Fra balkongen. Jeg gleder meg veldig til å komme på besøk og tilbringe kvelden sammen med Erlend & co, sier Ole Giæver til festivalen.

Vi vil atter en gang takke alle finalister og ikke minst deltagende for overveldende respons. Det er utrolig stas at så mange vil åpne sine hjem for førpremieren av Fra balkongen.

Visningen er i samarbeid med MerFilm.