man. 28.08
20:30 - 21:56
Ringen 3
søn. 03.09
21:00 - 22:26
Ringen 3

En gjeng tenåringsjenter må beskytte hjemmet sitt da hamskiftende romvesener invaderer. SLASH/BACK er sjarmerende sci-fi-skrekkfilm med hjerte for samfunnet det skildrer.

Maika og vennene hennes bor i Pangnirtung, en liten fiskegrend i Nunavut, nær den nordlige polarsirkelen. Hun kan ikke vente til dagen hun endelig kan flytte til storbyen, bort fra det søvnige livet i nord med alle dets latterlige tradisjoner og fortellinger. (U)heldigvis skal livet i Pang snart bli alt annet enn kjedelig da utenomjordiske vesener truer med å utslette den lille befolkningen, og jentene må gjøre seg klare for krig.

Slash/Back kombinerer sci-fi- og skrekksjangertrekk for å formidle en fortelling om inuitidentitet og verdien av å ivareta tradisjonell kunnskap, samtidig som den handler om vennskap, mot og det å være tenåring. At det hele er satt til det nydelige landskapet på Baffinøya er en fin bonus.

«While the lo-fi CGI creatures reveal the film’s low budget, it more than makes up for it with some truly gnarly fight sequences in the back half. The girls from Pang seriously kick ass, and I can’t wait to see what Innuksuk does next.»
– Marya E. Gates, Roger Ebert –

Jenny Lund

Regissør

Nyla Innuksuk (f. 1986) er en kanadisk regissør, manusforfatter og produsent fra Igloolik, Nunavut. Hun er grunnleggeren av produksjonsfirmaet Mixtape VR. I tillegg til å arbeide innenfor film og virtual reality er hun medskaper av Marvel-karakteren Snowguard. Slash/Back er hennes spillefilmdebut.

Denne filmen inngår i

Fokus: Urfolk

Originaltittel Slash/back

Land Canada

År 2022

Regissør Nyla Innuksuk

Manusforfatter Nyla Innuksuk, Ryan Cavan

Fotograf Guy Godfree

Produsent Alethea Arnaquq-Baril, Daniel Bekerman, Nyla Innuksuk, Ethan Lazar, Stacey Aglok MacDonald, Alex Ordanis, Christopher Yurkovich

Med Kristian Bruun, Shaun Benson, Tasiana Shirley, Chelsea Prusky, Frankie Vincent-Wolfe

Produksjonsselskap Good Question Media, Mixtape VR, Red Marrow Media, Scythia Films, Stellar Citizens

Spilletid 1t 26m

Språk Inuktitut, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Science Fiction, Skrekk

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?