lør. 02.09
16:30 - 19:20
Ringen 3

Årets nominerte til Nordisk råds film pris fra Norge.

Krigsseileren er Norges dyreste spillefilm – et storslagent drama med Kristoffer Joner, Ine Marie Wilmann og Pål Sverre Hagen i hovedrollene. Den forteller om krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig. Vi følger sjømannen Alfred, en arbeiderklassegutt og nybakt trebarnsfar. Da krigen bryter ut er han og kameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir beordret til fronten i en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. De to mennene kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve - for å komme hjem.


Den Norske Filmfestivalen i Haugesund

Nordisk råds filmpris – Q&A

Etter visningen av KRIGSSEILEREN møter regissør Gunnar Vikene til samtale om filmen.

Om Nordisk råds filmpris

Nordisk råds filmpris skal bidra til å gjøre det lettere å produsere nordisk film og forsterke det nordiske filmmarkedet. Prisen har blitt delt ut siden 2005.

Prisen skal gå til en langfilm som er forankret i den nordiske kulturen, har høy kunstnerisk verdi, har utmerket seg gjennom artistisk originalitet, samt framstår som et helstøpt verk. Det er også et pluss at filmen er nyskapende innenfor filmsjangeren når de nominerte filmene sammenlignes.

Les mer om filmprisen her.

Regissør

Gunnar Vikene (f. 1966) er en norsk filmregissør og manusforfatter. Han debuterte som spillefilmregissør med Himmelfall (2002). Siden har han blant annet regissert filmene Trigger (2006),Vegas (2009). Innen TV har han hatt regi på flere episoder av blant annet Okkupert (2019-2020) og Pørni (2021). Hans nyeste spillefilm, Krigsseileren, ble nylig nominert til Nordisk råds filmpris.

Denne filmen inngår i

Nordisk råds filmpris

Originaltittel Krigsseileren

Land Norge, Tyskland, Malta

År 2022

Regissør Gunnar Vikene

Manusforfatter Gunnar Vikene

Fotograf Sturla Brandth Grøvlen

Produsent Maria Ekerhovd

Med Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen, Ina Marie Wilmann, Henrikke Lund Olsen, Armand Hannestad, Leon Tobias Slettbakk, Alexandra Gjerpen, Arthur Hakalahti

Produksjonsselskap Mer Film

Distribusjon Mer Film, Falkun Films, Rohfilm Factory GmbH, Studio Hamburg Filmproduktion

Spilletid 2t 30m

Språk Norsk, Engelsk, Tysk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?