søn. 03.09
15:30 - 17:42
Ringen 3

Årets nominerte til Nordisk råds filmpris fra Island.

Jon har lovet sin mor at han skal sørge for at hun begraves i egen hjemby. Når hun dør fører dette til en roadtrip av det sjeldne slaget. Istedenfor å putte henne i en kiste, så sminker han liket og putter moren sin i baksetet i bilen. Han oppfyller hennes siste ønske og kjører rundt på Island med sin avdøde mor i baksetet. Men til tross for at hun er død, plager hun hun Jon med et konstant mas. Dette er islandsk galgenhumor på sitt beste. Driving Mum er en filmatisk liten perle som finner sted i 1980 og ser melankolsk tilbake på islandsk historie. En klassisk «road movie» med absurd humor og fortryllende islandsk landskap.

Den Norske Filmfestivalen i Haugesund

Nordisk råds filmpris – Q&A

Etter visningen av Á FERÐ MEÐ MÖMMU stiller regissør Hilmar Oddsson til samtale.

Om Nordisk råds filmpris

Nordisk råds filmpris skal bidra til å gjøre det lettere å produsere nordisk film og forsterke det nordiske filmmarkedet. Prisen har blitt delt ut siden 2005.

Prisen skal gå til en langfilm som er forankret i den nordiske kulturen, har høy kunstnerisk verdi, har utmerket seg gjennom artistisk originalitet, samt framstår som et helstøpt verk. Det er også et pluss at filmen er nyskapende innenfor filmsjangeren når de nominerte filmene sammenlignes.

Les mer om filmprisen her.

Regissør

Hilmar Oddsson (f. 1957) er en islandsk regissør, manusforfatter, produsent og musiker. Han debuterte som regissør og manusforfatter med The Beast i 1986. Siden har han laget flere spillefilmer. Blant annet Cold Light (2004) som ble nominert til to islandske Ebba-priser. Ved siden av arbeidet som filmskaper er Oddsson musiker, og har spilt i bandet Melchior siden 1973. Hans nyeste film, Driving Mum (2022), ble nylig nominert til Nordisk råds filmpris.

Denne filmen inngår i

Nordisk råds filmpris

Originaltittel Á Ferð með Mömmu

Land Island

År 2023

Regissør Hilmar Oddsson

Manusforfatter Hilmar Oddsson

Fotograf Óttar Guðnason

Produsent Hlín Jóhannesdóttir

Med Þröstur Leó Gunnarsson, Kristbjörg Kjeld, Hera Hilmar, Tómas Lemarquis

Produksjonsselskap Alexandra Films S. A., Ursus Parvus

Distribusjon Fjong film

Spilletid 1t 52m

Språk Islandsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Komedie

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?