lør. 02.09
20:15 - 22:25
Ringen 3

Årets nominerte til Nordisk råds filmpris fra Grønland.

Åtte år har gått siden seks ungdommer ble angrepet av en Qivittoq (en grønlandsk sagnfigur). Tuuma er turistguide på Grønland og seiler ofte med turister i dette arktiske området. På en tur vil de to danske turistene dra til stedet for angrepet og klarer å overtale en motvillig Tuuma. Hans dårlige magefølelse blir dessverre en realitet og de to turistene forsvinner. Tuuma seiler raskt tilbake til Nuuk for å få hjelp fra politiet, som til å begynne med ikke tar han på alvor. Men er det lurt å gå tilbake og se etter turistene, når Qivittoqs er i fjellet? I denne filmen blir vi ikke utsatt for monstre, vampyrer eller zombier.

Alanngut Killinganni utforsker et skummelt vesen fra inuittenes mytolog, hvis man forlot samfunnet av sjalusi, sinne eller skam og dro til fjells for å leve alene kunne man bli en qvittoq. Her er mytologien iscenesatt i et klassisk lavbudsjetts-skrekkfilmformat.

Alanngut Killinganni er den første grønlandske filmen som er nominert til Nordisk råds filmpris.


Den Norske Filmfestivalen i Haugesund

Nordisk råds filmpris – Intro

Før visningen av ALANNGUT KILLINGANNI vil filmens distributør, Bill Bering, introdusere filmen.

Om Nordisk råds filmpris

Nordisk råds filmpris skal bidra til å gjøre det lettere å produsere nordisk film og forsterke det nordiske filmmarkedet. Prisen har blitt delt ut siden 2005.

Prisen skal gå til en langfilm som er forankret i den nordiske kulturen, har høy kunstnerisk verdi, har utmerket seg gjennom artistisk originalitet, samt framstår som et helstøpt verk. Det er også et pluss at filmen er nyskapende innenfor filmsjangeren når de nominerte filmene sammenlignes.

Les mer om filmprisen her.

Regissør

Malik Kleist (f. 1977) er en grønlandsk filmskaper. Han lagde sin spillefilmdebut som regissør i 2011 med Quaqqat alanngui. Filmen ble en stor suksess på grønlandske kinoer. Oppfølgeren Alanngut Killinganni ble nylig nominert til Nordisk råds filmpris som første grønlandske film noengang nominert til prisen.

Denne filmen inngår i

Nordisk råds filmpris

Originaltittel Alanngut Killinganni

Land Grønland

År 2022

Regissør Malik Kleist

Manusforfatter Malik Kleist

Fotograf Freyr Líndal Sævarsson

Produsent Nina Paninngnaq S. Jacobsen

Med Arnârak Patricia Bloch, Malik Kleist, Angunnguaq Larsen, Hans Jukku Noahsen, Mike Thomsen

Spilletid 1t 50m

Språk Grønlandsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Skrekk

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?