lør. 02.09
13:45 - 15:13
Ringen 4
søn. 03.09
11:30 - 12:58
Ringen 4

Spinnvill svensk action-komedie for hele familien om Håkan Bråkan, som bare vil spille dataspill i fred, men må alliere seg med verdens kjedeligste barnevakt for å redde nabolaget fra et farlig par innbruddstyver.

Alle visninger er på svensk med engelske undertekster.

Håkan elsker å spille nettspillet WoriYagi, og nå har han også sjansen til å vinne en råkul spillstasjon i en turnering i spillet. Foreldrene er bortreist, så han må være hos en barnevakt og får ikke brukt sin egen PC. Heldigvis er barnevakten hans, Amanda, en av verdens beste WoriYagi-spillere! Så kommer sjokket: Hun er blitt kjedelig og spiller ikke lenger, men vil heller feste med andre ungdommer. Uten annet enn en supertreig familie-PC å spille på tar Håkan saken i egne hender: Han må hjem, men for å greie det må han komme seg forbi innbruddstyver, en mordergressklipper og en struts.

Dette er en familiefilm med mye futt og humor, men også noen gode poeng om det å være seg selv, samarbeide og kunne ta ansvar. Filmen er basert på karakteren med samme navn, lillebroren til Sune i de folkekjære Sune-bøkene. Håkan Bråkan ble en stor kinosuksess da den kom ut i Sverige, og en oppfølger er bekreftet.

Jenny Lund

Regissør

Ted Kjellsson (f. 1977) er en svensk regissør. Arbeidet hans kjennetegnes med lekende bruk av både praktiske og digitale effekter. Han skapte og regisserte TV-serien Skrotarna (2013) for SVT. Hans spillefilmdebut, sci-fi-filmen Ensamma i rymden (2018), vant barnas jurypris ved Nordic Film Days Lubeck.

Denne filmen inngår i

Familiefilm

Originaltittel Håkan Bråkan

Land Sverige

År 2022

Regissør Ted Kjellsson

Manusforfatter Thobias Hoffmén

Fotograf Benjamin Zadig

Produsent Malin Söderlund, Isaac Inger

Med Fredrik Hallgren, Sissela Benn, Silas Strand, Yussra El Abdouni, Mario Mustafa

Produksjonsselskap Unlimited Stories

Distribusjon Nordisk film

Spilletid 1t 28m

Språk Svensk

Undertekst Engelsk

Sjanger Komedie, Familie

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?