tor. 31.08
17:30 - 19:30
Ringen Supreme

Margreth Olins personlige film FEDRELANDET utforsker livet, døden og naturen på en vandreturer i norsk natur over fire årstider. Det som følger, er en eksistensiell reise som på storslått vis skildrer vår plass i naturen rundt oss.

Fedrelandet er storslått på alle måter, og Olin bruker sin nyeste dokumentarfilm til å skildre naturen i hjemlandet sitt på en måte man sjelden ser, og på samme tid på en utrolig personlig måte. Her brukes lyd og bilder til å omfavne seeren, og blir et audiovisuelt dikt som absolutt må sees på kino. Foreldrenes forhold, og hennes eget forhold til foreldrene, vises stadig vekk i sammenheng med den vakre norske naturen; En eksistensiell reise man sent vil glemme, produsert av mesteren Wim Wenders.

Red.

Regissør

Margreth Olin (f. 1970) er en av Norges fremste dokumentarfilmskapere. Hun kommer fra Stranda på Sunnmøre og har utdanning innen medievitenskap fra Universitetet i Bergen, og journalistikk og dokumentarfilm fra Høgskulen i Volda. Olin har regissert flere dokumentarfilmer, blant annet Dei mjuke hendane (1998), Kroppen min (2003), Ungdommens råskap (2004), De andre (2012), Barndom (2017) og Selvportrett (2020). Hun debuterte som spillefilmregissør med Engelen i 2009. Fedrelandet er hennes nyeste film.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Fedrelandet

Land Norge, Storbritannia

Regissør Margreth Olin

Manusforfatter Margreth Olin

Fotograf Lars Erlend Tubaas Øymo

Produsent Margreth Olin, Wim Wenders

Produksjonsselskap Speranza Film AS

Distribusjon Norsk Film Distribusjon

Spilletid 1t 30m

Språk Norsk

Undertekst Norsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?