lør. 03.09
18:45 - 20:14
Ringen 5
søn. 04.09
18:30 - 19:59
Ringen 4

En unik film om et lite skjell som leter etter familien sin.

Marcel er et lite skjell med ett plastikk-øye og to små bein som bor sammen med bestemoren Connie i en Airbnb-leilighet i Los Angeles. For lenge siden var de en del av et større felleskap av små skjellskapninger, men etter en mystisk tragedie er Connie og Marcel de eneste som er igjen. Når en dokumentarfilmskaper sjekker inn i leiligheten oppdager han Marcel og bestemmer seg for å hjelpe til med å undersøke hva som skjedde med familien som forsvant.

Marcel the Shell with Shoes On årets mest kreative og sjarmerende lille film og ble møtt med stor begeistring fra kritikere i USA da den hadde premiere i sommer. Filmen bygger videre på en serie kortfilmer som gikk viralt i 2010, og filmen som er skapt ut av disse søte, små vignettene er virkelig imponerende i sin emosjonelle slagkraft når vi tas med på reisen for å finne tilbake til den bortkomne familien. En imponerende kombinasjon av stop-motion-animasjon og levende bilder, og med fantastisk stemmeskuespill fra Jenny Slate og Isabella Rossellini, gjør dette til en helt unik film.

Regissør

Dean Fleischer-Camp er en prisvinnende filmskaper og forfatter. Marcel the Shell with Shoes On (2021) er hans første spillefilm, og bygger videre på en serie kortfilmer om tittelkarakteren skapt sammen med skuespilleren Jenny Slate.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Land USA

År 2021

Regissør Dean Fleischer-Camp

Manusforfatter Dean Fleischer-Camp, Elisabeth Holm, Nick Paley, Jenny Slate

Fotograf Bianca Cline, Eric Adkins

Produsent Dean Fleischer-Camp, Terry Leonard, Paul Mezey, Jenny Slate

Med Jenny Slate, Dean Fleischer-Camp, Isabella Rossellini

Produksjonsselskap A24

Spilletid 1t 29m

Språk Engelsk

Undertekst Utekstet

Sjanger Humor, Animasjon

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb