fre. 02.09
20:45 - 22:17
Vega 3
lør. 03.09
15:45 - 17:17
Ringen 5

Katja føler seg fanget av den enorme mengden forpliktelser i dagliglivet, og begir seg ut på en intens søken etter ro på en reise fra Berlin til Lofoten og tilbake.

Katja er en ung dame som føler seg fanget av den enorme mengden forpliktelser i dagliglivet, en følelse kanskje flere vil kjenne seg igjen i.

Hun bor i Berlin og hver natt drømmer hun om sin egen død før hun våkner opp og fortsetter å haste gjennom dagen som er preget av et virvar av arbeid, konstant distraksjon gjennom sosiale medier og en underliggende frykt for fremtiden. Kanskje kan hun finne den indre roen på en ferietur til Lofoten, der hun kan komme i kontakt med allmektig natur?

I Truls Krane Mebys unike spillefilmdebut får Leonie Rainer virkelig skinne i rollen som Katja. I hennes tolkning får vi virkelig forståelse for karakterens søken etter endring, men også merke hvor vanskelig en slik metamorfose kan være å sette ut i livet. Resultatet er en intens og morsom film som tar oss fra Berlin til Lofoten og tilbake.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Truls Krane Meby (f. 1986) er fra Lofoten med base i Norge og Berlin der han jobber som regissør, klipper og manusforfatter. Han er en alumni fra Berlinale Talents, og han tidligere laget kortfilmer som Grep (2009), Til hånd til hånd til munn (2011), God maskingeværlyd (2015), Alle er til stede (2015), Verdensvevde kropper (2015) og Mobil (2018). Katja drømmer om å våkne er hans debutfilm.

Denne filmen inngår i

Norsk Indie

Originaltittel Katja Drømmer om å Våkne

Land Norge

År 2021

Regissør Truls Krane Meby

Manusforfatter Truls Krane Meby

Fotograf Sverre Sørdal, Saskian Schubert

Produsent Andrew Grant

Med Leonie Rainer, Lasse Holdhus

Produksjonsselskap Mattima Films

Spilletid 1t 12m

Språk Engelsk, Norsk, Tysk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Eksperimentell

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?