Showgirls er 25 år, og mange spør sikkert seg selv: hvorfor er det grunn til feiring? En av filmhistoriens mest beryktede filmer ble umiddelbart stemplet som et makkverk av kritikere og publikummere verden over da den ble vist for første gang i 1995. Likevel har filmen sakte men sikkert sementert seg som en kultklassiker i årene etter lanseringen. Det er akkurat dette dokumentaren You Don’t Nomi tar for seg. Jeffrey McHale utforsker det som både er kalt Paul Verhoevens nytolkning av All About Eve og vulgær «trash-opera» fra flere vinkler. Opptak fra bak kulissene og intervjuer med flere av de medvirkende på produksjonen brukes for å sette filmen et nytt lys. Er Showgirls en camp-klassiker kun for de spesielt innviede? Er det et misforstått satirisk mesterverk? Eller er det rett og slett bare en drittfilm?

Meningene er mange, og svaret er nok ikke så enkelt. Uansett hvilken mening du har om Showgirls, eller om du skal se filmen for aller første gang, er dette en utrolig underholdende meditasjon over hva vi som samfunn oppfatter som god og dårlig smak. En perfekt start på en helaften med Nomi Malone!

Regissør:

Jeffrey McHale er en amerikansk regissør. Han har over 15 års erfaring fra arbeid på spillefilm, kortfilm, reklame og musikkvideo, og har produsert for både internasjonale TV-og nyhetskanaler og ideelle organisasjoner. You Don’t Nomi er hans første helaftens dokumentarfilm som regissør.

Originaltittel You Don’t Nomi

År 2019

Regissør Jeffrey McHale

Manusforfatter Jeffrey McHale

Spilletid 1t 34m

Lenker IMDb