Los Angeles har inspirert utallige filmfortellinger, men ingen fullt så surrealistiske og mystiske som denne. En kveld oppdager den unge og retningsløse Sam en kvinne i svømmebassenget ved leiligheten sin. Neste morgen er hun borte, og Sam får det for seg at han bare må finne ut hvordan og hvorfor. Det blir starten på en reise ikke bare gjennom de mørkeste avkroker av byens underverden, men inn i et univers av tegn, gåter og konspirasjoner.

Regissør David Robert Mitchell fornyet skrekksjangeren til de grader med sin forrige film It Follows, som har rukket å bli en moderne klassiker. Under the Silver Lake er enda mer ambisiøs, en vill dans og et beist av en film som dypper mer enn bare stortåa ned i film noir-sjangeren. En av de filmene du bare må se på stort lerret – og det får du sjansen til på Oslo Pix.

KORTFILM LØRDAG 8. JUNI

Før visningen av Under the Silver Lake lørdag 8. juni blir det en førpremiere på kortfilmen Farse av Robin Jensen.

Om Farse

En mann, en kvinne og en kjøttkvern. Kjærlighet er blodig alvor. En same havner i overklassens grådige og dekadente klør, da han forsøker å redde både reinflokken og kvinnen han begjærer. En forferdelig fabel om fatal lidenskap.

Filmen er 11 minutter lang.

David Robert Mitchell (f. 1974) er en amerikansk filmregissør og manusforfatter, som debuterte med kortfilmen Virgin i 2002. Åtte år seinere kom oppvekstskildringen The Myth of the American Sleepover (2010), men hans virkelige gjennombrudd kom med den overnaturlige skrekkfilmen It Follows (2014).

Originaltittel Under the Silver Lake

År 2018

Regissør David Robert Mitchell

Manusforfatter David Robert Mitchell

Fotograf Mike Gioulakis

Med Andrew Garfield, Riley Keough, Topher Grace

Spilletid 2t 19m

Lenker IMDb