Egon kommer ut av Botsen, men denne gang med noe annet enn en pakke med selvspikka trehester. Han har med seg et kart som han har kjøpt for en Blue Master og to og en halv Eksport. Kartet viser veien til en skatt som befinner seg på Sørlandet. Skatten skal befinne seg ved sjøen, i en militærovervåket gammel bunker. Olsenbanden drar sammen med Valborg og Basse sørover på skattejakt, men de er dessverre ikke alene om gullet. Det er flere som kjenner skjulestedet: profesjonelle revolverbanditter, froskemenn og en gjerrig skraphandler. Samtidig har militæret mistanke om at det foregår noe på sperret område.

Olsenbanden kommer opp i nye vanvittige situasjoner, med en god dose sprengstoff for lattermusklene. En sprelsk film spekket med spøk og spenning! Dette er den tredje filmen om Olsenbanden.

Oslo Pix feirer Olsenbanden 50 år med filmmaraton, festvisninger og arrangementer gjennom hele uka. Les mer HER.

Knut Bohwim er en norsk skuespiller, produksjonsleder og regissør, som har regissert 12 av de 14 norske Olsenbanden-filmene. Bohwim jobbet som produksjonsleder for Teamfilm, og sto i fronten for selskapets fornorsking av den danske Olsenbanden. Regissøren hadde statistroller i de fleste Olsenbanden-filmene, inkludert den som Ove Kant regisserte.

Originaltittel Olsenbanden tar gull

År 1972

Regissør Knut Bohwim

Manusforfatter Erik Balling, Henning Bahs

Med Arve Opsahl, Carsten Byhring, Sverre Holm, Aud Schønemann, Harald Heide-Steen Jr.

Produksjonsselskap Teamfilm AS

Spilletid 1t 34m

Lenker IMDb