Lørdag 8. juni inviterer vi til gallavisning på Saga kino. Ta med hele familien og opplev et stykke norsk filmhistorie på stort lerret! Vi feirer bandens 50 års jubileum med rød løper, podkastsamtale, korps og kake i vår utendørs festivalgate før filmen!

Når Egon denne gangen slipper ut fra Botsen, får han vite at Kjell og Valborgs sønn Basse har «havnet i ulykken» med ei jente som heter Gry. Særlig Valborg er veldig opptatt av at de to må få giftet seg før det synes, og er derfor ekstra investert i at Egons nyeste plan skal gå veien. Planen? Å hente en Ming-vase i vinterhuset til en baron. Et perfekt oppdrag for selveste Olsenbanden.

Dette er den syvende filmen i serien om Olsenbanden, og er basert på den danske filmen Olsen-banden ser rødt som kom ut samme år.

Knut Bohwim er en norsk skuespiller, produksjonsleder og regissør, som har regissert 12 av de 14 norske Olsenbanden-filmene. Bohwim jobbet som produksjonsleder for Teamfilm, og sto i fronten for selskapets fornorsking av den danske Olsenbanden. Regissøren hadde statistroller i de fleste Olsenbanden-filmene, inkludert den som Ove Kant regisserte.

Originaltittel Olsenbanden for full musikk

År 1976

Regissør Knut Bohwim

Manusforfatter Erik Balling, Henning Bahs, Oskar Steingrimsen

Med Arve Opsahl, Carsten Byhring, Sverre Holm, Aud Schønemann, Pål Johannessen

Produksjonsselskap Teamfilm AS

Spilletid 1t 31m

Lenker IMDb