Fernando Mereilles er æresgjest på Oslo Pix og i anledning hans besøk viser vi mesterverket "City of God" fredag 7. juni med regissøren til stede.

«Fernando Meirelles har laget en film som kan blåse enhver tilskuer ut av stolsetet», het det i sin omtale da City of God ble vist på Film fra Sør-festivalen i 2002. Bortsett fra at med-regissør Kátia Lund ikke er nevnt i omtalen, er beskrivelsen passende.

Dette er en rystende skildring av livet i Rio de Janeiros verste slumområde. Vi følger filmens hovedperson Buscape, og hans barndomsopplevelser med en småkriminell gjeng som alle har en gryende appetitt for ran og mord. Gjennom Buscapes øyne opplever vi hvordan slumområdene blir et gjennomført rått og lovløst samfunn der barn dreper barn.

City of God er mesterlig fotografert, klippet og lyssatt, og alle filmmediets muligheter tas i bruk, fra stillbilder til realistiske point-of-view-skildringer. En svært forstyrrende og skremmende filmopplevelse som fikk fire Oscar-nominasjoner: for beste regi, manus, foto og klipp.

Fernando Meirelles (f. 1955) er utdannet arkitekt. Etter noen år med TV-regi startet han et eget produksjonsselskap tidlig på 90-tallet. Han debuterte som filmskaper i 1998 og fikk sitt store gjennombrudd med City of God, som ble vist på Cannes-festivalen. Kátia Lund (f. 1966) er en brasiliansk filmskaper og manusforfatter. Hun er mest kjent som dokumentarregissør, og har også laget TV-serien Palace II sammen med Meirelles.

Originaltittel Cidade de Deus

År 2002

Regissør Fernando Meirelles, Kátia Lund

Manusforfatter Bráulio Mantovani

Med Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino, Matheus Nachtergaele

Spilletid 2t 10m

Lenker IMDb