Kryp inn under huden på ikonet PJ Harveys kreative prosess i denne poetiske og ukonvensjonelle dokumentarfilmen. Siden gjennombruddet på 90-tallet har Polly Jean Harvey vært en lysende alternativ stjerne på rockehimmelen, og gjentatte ganger har hennes uventede kreative valg redefinert hva rock kan være. Derfor er det usigelig spennende å få løfte på teppet og se hvordan kunstneren Harvey jobber frem antikrigs-albumet "The Hope Six Demolition Project."

Regissør, filmfotograf og fotojournalist Seamus Murphy ikler fortellingen om Harvey et observerende filmspråk, og tar oss med inn i et uventet premiss: Harvey og Murphy samarbeider tett, og Harvey blir med på hans reiser som fotojournalist til Afghanistan, Syria, Bosnia og Washington. I disse tidvis dramatiske omgivelsene lar Harvey seg inspirere, og vi får være med fra unnfangelsen av den rå poesien frem til studioinnspillingen av albumet, som i seg selv er et installasjonsverk på et kunstmuseum. Både albumet og dokumentarfilmen blir hver på sitt vis to usedvanlige stykker kunst, og forteller noe universelt om kunstens og kreativitetens vesen – uavhengig av om du har et forhold til PJ Harvey eller ikke.

Seamus Murphy (f. 1959) er en irsk dokumentarfilmskaper og prisbelønnet fotojournalist med krig og konfliktområder som hovedfelt. I tillegg til A Dog Called Money har Murphy laget musikkvideoene til PJ Harveys Let England Shake, og stått for fotografiene til hennes diktsamling The Hollow of The Hand.

Originaltittel A Dog Called Money

År 2019

Regissør Seamus Murphy

Manusforfatter Seamus Murphy

Med PJ Harvey

Produksjonsselskap Pulse Films, Blinder Films, JW Films

Spilletid 1t 30m

Lenker IMDb