13 år gamle Coco er besatt av mote. Hun skiller seg tydelig ut blant sine jevnaldrende når hun begynner på ungdomsskolen. Det viser seg at ikke alle setter pris på Cocos unike og fargerike stil, og det blir vanskelig for henne å være seg selv. Filmen er basert på en barnebok av den populære nederlandske forfatteren Niki Smit. Historien er full av gjenkjennelige typer og situasjoner, og er derfor enkel å følge selv om talespråket er nederlandsk (vises med norske undertekster).

100% Coco gir assosiasjoner til tenåringssuksesser som Mean Girls og Clueless, men er et par hakk snillere og dermed tilpasset et yngre publikum. I en fin miks av ytre og indre skjønnhet står mote og identitet i sentrum. Selv om unge jenter kan være vel så slemme som alle andre, bærer filmens trygge omgivelser bud om at dette nok går bra til slutt. Hovedrollen spilles av nå 15 år gamle Nola Kemper, som snart er å se i en ny film om stilbevisste Coco. Dette kan fort bli en populær filmserie blant moteinteresserte tweens – med både inspirerende kostymer og berømmelig moral.

Tessa Schram (f. 1988) er en nederlandsk regissør med variert erfaring fra filmproduksjon, blant annet som skuespiller og manusforfatter. Både foreldrene og lillebroren driver i samme bransje, og Tessa har jobbet med alle tre. Hennes nyeste film har vunnet publikumspriser ved flere festivaler.

Originaltittel 100% Coco

År 2017

Regissør Tessa Schram

Manusforfatter Niki Smit (roman), Anne-Louise Verboon, Maarten van der Broek, Marie Kiebert

Med Nola Kemper, Valentijn Avé, Merel de Zwart

Produksjonsselskap TDMP

Spilletid 1t 28m

Lenker IMDb