Møt Ida, Sara, Eja, Mathilde, Mia, Zara, Ira og Maja: En gruppe av åtte ulike, spennende og unike tenåringer som vanker sammen på en lokal fritidsklubb. Der har de et fortrolig fellesskap hvor de deler meninger og kreativitet. Når klubben skal legges ned, bestemmer jentene seg for å gå ut med brask og bram og arrangerer dermed en kunstutstilling.

Team Hurricane hadde sin verdenspremiere under filmfestivalen i Venezia, og er den nyutdannede danske filmregissøren Annika Bergs tornado av en debutfilm. Selv om man kan ane spor av Harmony Korine og Lukas Moodysson, er det er sjeldent man opplever noe så originalt og inderlig på kino. Filmen fremstår på én side som en dokumentar og på den annen som en estetisk potpurri med ingredienser som musikkvideo, videodagbøker, timelapse, split-screens, instagram og montasjer, dyppet i et heftig pop-soundtrack og en forførerisk fargepalett. Alle de viktigeste fagfunksjonene bak filmen er dekket av kvinner, rollefigurene spiller i stor grad seg selv og filmen byr dermed på perspektiver som er dypt savnet i nordisk ungdomsfilm.

Annika Berg (f. 1987) er en dansk regissør og manusforfatter. Hun ble uteksaminert fra Den Danske Filmskole i 2015 med kortfilmen Sia som blant annet vant en Robert-pris. Team Hurricane er hennes første spillefilm.

Originaltittel Team Hurricane

År 2017

Regissør Annika Berg

Manusforfatter Annika Berg

Fotograf Louise McLaughlin

Med Ira Rønnenfelt, Sara Morling, Mia My Elise Pedersen, Matilde Linnea Daugaard Jensen, Zara Munch Bjarnum, Maja Leth Bang, Eja Penelope Roepstorff

Spilletid 1t 36m

Lenker IMDb