Immigrantfilmer har det vært mange av de senere årene, men i hendene på den erfarne tsjadiske regissøren Haroun nærmest dirrer humanismen og sympatien i hvert eneste bilde. Hovedpersonen i filmen er skolelæreren og faren Abbas, som har flyktet til Paris sammen med sine to barn for å komme seg vekk fra borgerkrig i hjemlandet. Tilværelsen i Paris blir alt annet enn rosenrød, og kampen for egenrespekt og verdighet blir utfordret på det skarpeste i møtet med asylinstituttet i landet. Når hans bror tenner på seg selv i fortvilelse over behandlingen, setter det kraftige følelser i sving. Usminket, nært og sterkt berørende om et vanskelig tema. Selv etter mange måneder sitter opplevelsen av filmen fortsatt tydelig i kropp og sinn.

«This sombre, compassionate film speaks with a simple eloquence about a humanity that we seem on the verge of losing.» – Sight & Sound

Mahamet Saleh Haroun (f. 1961) er en av Frankrikes mest kjente filmskapere. Han er født i Tsjad, men har bodd og arbeidet i Frankrike siden 1980-tallet. Haroun har regissert en rekke dokumentar- og spillefilmer, har deltatt på filmfestivalen i Cannes en rekke ganger, og er kjent for norske kinogjengere for En mann som skriker (2010).

Originaltittel Une saison en France

År 2017

Regissør Mahamat-Saleh Haroun

Med Eriq Ebouaney, Sandrine Bonnaire, Aalayna Lys

Spilletid 1t 40m

Lenker IMDb