31. mai - 10. jun.
Digital Festival
Digital panelsamtale Tilgjengelig fra 31. mai

Denne filmen vises på vår digitale festival.

I 1995 jobbet Laura Pitter på bakken i Bosnia for å dokumentere massakren som nettopp hadde funnet sted i Srebrenica. Rapporten hun skrev for Human Rights Watch den gangen var viktig for å dokumentere drapene på over 8000 bosniske muslimske menn og gutter som senere ble definert som et folkemord. I denne samtalen møter hun Bjørn Engesland fra Den Norske Helsingforskomiteen, som også har lang erfaring fra fred- og forsoningsarbeid i regionen. Pitter og Engesland diskuterer filmen Quo Vadis Aida?, krigen i Bosnia og følgene av massakren 26 år senere.

Laura Pitter er visedirektør i Human Rights Watch sitt USA-program, der hun har ansvar for organisasjonens arbeid med menneskerettighetssaker i USA. Pitter var reporter under krigen i Bosnia der hun skrev for Time Magazine, Reuters og andre medier. Etter krigen jobbet hun for FN i Bosnia og Afghanistan.

Bjørn Engesland arbeider for Den Norske Helsingforskomité, der han var generalsekretær i årene 1995-2020. Utover sitt arbeid på Vest-Balkan har Engesland jobbet mange år med menneskerettigheter i Russland, og har deltatt aktivt i Norges menneskerettighetsdialog med Kina, Indonesia, Cuba og Vietnam.

Samtalen arrangeres i samarbeid med Human Rights Watch og Den norske Helsingforskomité, med støtte fra Bergesenstiftelsen.

Bildet er fra filmen Quo Vadis, Aida?. Filmen distribueres av Arthaus og er produsert med støtte fra Sørfond.

Praktisk info:

NB: Filmen Quo Vadis Aida? will be screened exclusively in cinemas during the festival and will not be digitally available on Oslo Pix' screening platform.

Samtalen foregår på engelsk, og strømmes på Facebook 3. juni kl. 18.00. Facebook-arrangementet finner du her. Samtalen vil også være gratis tilgjengelig på den digitale visningsplattformen i festivalperioden. Vi anbefaler å se filmen i forkant av samtalen.

Relaterte filmer